ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο πυρέξ 30 x 20 εκ.)

Για τη γέμιση

1.200 γρ. μπούτι χοιρινό, σε κυβάκια

150 γρ. ρύζι καρολίνα

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κυβάκια

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

λίγο έ.π. ελαιόλαδο, για την επάλειψη του σκεύους

2 φύλλα κουρού (έτοιμα)

1 κρόκο αβγού, χτυπημένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χοιρινό, το ρύζι, το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ, τις πατάτες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C,
στον αέρα.

Λαδώνουμε ελαφρώς το πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού φροντίζοντας να καλύψουμε τα τοιχώματά του. Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Στρίβουμε τις άκρες ενώνοντας τα δύο φύλλα, ώστε να σχηματιστεί κόθρος. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια με το αβγό. Χαράσσουμε την πίτα με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.