• Αναζήτηση
 • Και κριτικός θεάτρου ο Βαρουφάκης;

  Ενας από τους υπουργούς που συναγωνίζονται σε… δημοσιότητα τον Γιάνη Βαρουφάκη…

  Ενας από τους υπουργούς που συναγωνίζονται σε… δημοσιότητα τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολίαζε με αρκετή δόση φθόνου τη μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξαν οι γυναίκες στον υπουργό Οικονομικών όταν πήγε τις προάλλες μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ευτυχισμένες μέρες» του Σ. Μπέκετ στο Εθνικό Θέατρο. «Τον πλησίαζαν, ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του, υπήρξαν και μερικές που του ζητούσαν… αυτόγραφα. Ελιωναν οι γυναίκες» μου είπε ο υπουργός, ενώ σε αυτόν καμία δεν έδωσε σημασία. Αλλά ο συγκεκριμένος υπουργός δεν περιορίστηκε στις αντιδράσεις του γυναικείου φύλου απέναντι στον κ. Βαρουφάκη. Παρατήρησε επίσης με αρκετή πάλι δόση… φθόνου: «Εκανε ακόμη και τον κριτικό θεάτρου λέγοντας στις κάμερες πόσο εξαιρετική ήταν η παράσταση, ενώ εγώ δεν έκανα καμία δήλωση…».

  Τι θέλει ο Αδωνις από τη Ζωή; Θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αδωνις Γεωργιάδης, επί σειρά ετών πολιτικός αντίπαλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανέβηκε στο προεδρείο της Βουλής και κάτι της ψιθύρισε. Αφησε με την κίνησή του αυτή πολλούς βουλευτές με το στόμα ανοιχτό, τη στιγμή που τόλμησε να προσεγγίσει τη Ζωή δημόσια και με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη. Τι είχε συμβεί; Σας πληροφορώ ότι ένα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν τη Βουλή (μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας) είναι αυτό του… Αδωνη την προσεχή Τρίτη. Θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η άρση της ασυλίας του έπειτα από καταγγελία που του έγινε ότι πωλούσε από τηλεοράσεως βιβλία και για τον ΦΠΑ. Η υπόθεση έχει συνέχεια και είναι ενδιαφέρουσα…
  nnn
  Οταν είχε παραπεμφθεί η υπόθεση «άρση της ασυλίας Αδωνη» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και το ΠαΣοΚ και βεβαίως η Επιτροπή εισηγήθηκε να μην αρθεί η ασυλία του. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και οι περισσότεροι βουλευτές του στην Ολομέλεια είναι καινούργιοι και θα πρέπει τώρα να ψηφίσουν από μηδενική βάση. Τι θα ψηφίσουν δεν γνωρίζω, εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι ο Αδωνις θα δώσει τη δική του μάχη. Πώς; Θα προσκομίσει… έγγραφο από την προηγούμενη Επιτροπή της Βουλής που έλεγε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του. Λέτε να πιάσει;
  nnn
  Αλλά υπήρξε και ένα άλλο θέμα που αφορά τον πρώην υπουργό της ΝΔ. Οχι αυτόν ακριβώς αλλά τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου. Ο γιος της είναι φαντάρος και, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου, πάει και αυτός σε συνοριακή μονάδα, στον Εβρο ή σε κάποιο νησί. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση ή κάποιοι πουν ότι «ο Καμμένος εκδικείται τον Αδωνι», υπήρξαν, όπως έμαθα, ορισμένες διευκρινίσεις: ότι οι μεταθέσεις στα σύνορα δεν γίνονται για εκδικητικούς λόγους κ.τ.λ.
  nnn
  Μια και έγινε λόγος για τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο, σας πληροφορώ ότι επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος (όχι αυτή τη φορά σε C-130) της γραμμής με προορισμό το… Αμπου Ντάμπι. Και ξέρετε γιατί; Επειδή στο μικροσκοπικό αραβικό αυτό εμιράτο γίνεται μια σημαντική έκθεση για τους εξοπλισμούς. Προτού αναχωρήσει όμως ο κ. Καμμένος κάθησε και ασχολήθηκε με τα εδώ εξοπλιστικά προγράμματα. Μου είπε ότι ανακάλυψε κάτι σημαντικό: ότι, δηλαδή, η προμήθεια των ελικοπτέρων NH-90 έγινε χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. Φαίνεται πως εξοργίστηκε με αυτό και η τελευταία πράξη του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν να δώσει εντολή να σταματήσουν από την Παρασκευή οι πληρωμές για την προμήθεια των ελικοπτέρων.


  Tζάμπα διαφήμιση της χώρας;

  Μας έλεγαν ότι η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ όταν αναμείχθηκε με την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών δεν είχε λάβει αμοιβή. Δεν γνωρίζω αν η ίδια εισέπραξε χρήματα από τη χώρα μας, εισέπραξε όμως το νομικό της γραφείο, κάπου 200.000 ευρώ. Μπορεί βεβαίως να λέει ο πρώην υπουργός Κ. Τασούλας ότι με την Αλαμουντίν έγινε διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά στην ουσία τίποτα δεν έγινε με τα Γλυπτά. Το θέμα απλώς έμεινε στάσιμο. Να σκεφθείτε ότι είχε προγραμματιστεί ένα διεθνές συνέδριο στις 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με συμμετοχή και του γραφείου της κυρίας Αλαμουντίν, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω εκλογών και ο νυν υπουργός Ν. Ξυδάκης σκέφτεται πώς θα το διοργανώνει και πάλι αφού δεν υπάρχουν χρήματα. Τελικά, τζάμπα διαφήμιση της χώρας υπάρχει; Η Lazard, π.χ., προσφέρει τις υπηρεσίες στη χώρα μας εντελώς δωρεάν: «Ξέρετε πόσες άλλες μεγάλες εταιρείες σαν τη Lazard είχαν προσφερθεί να έρθουν εδώ και να κάνουν την ίδια δουλειά; Η διαφήμιση που θα είχαν και η εμπειρία που θα αποκτούσαν θα ήταν μεγάλες» μου έλεγε ο υπουργός Πολιτισμού.


  Τα πρώτα… μασάζ στους ΑΝΕΛ

  Αν νομίζετε ότι δεν υπήρξαν… μασάζ βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνετε λάθος. Αυτός που αμφιταλαντευόταν αν θα ψηφίσει ή όχι τον Πρ. Παυλόπουλο ήταν ο Κ. Ζουράρις (από την Πυρίκαυστο Ελλάδα και συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ). Σας πληροφορώ ότι τον πλησίασε κοτζάμ υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα) και του άρχισε το… μασάζ. Στο τέλος τα κατάφερε. Υπήρξε όμως και μια βουλευτίνα των ΑΝΕΛ που το σκεφτόταν. Εκεί επενέβη αμέσως ο πρόεδρος Π. Καμμένος και έλυσε το θέμα μέσα σε δέκα λεπτά.

  HeliosPlus

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk