Γιατί ένας πολύτεκνος είναι υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ

Είμαι ένας νέος άνθρωπος, 46 ετών, οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών…

Γιατί ένας πολύτεκνος είναι υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ | tovima.gr
Είμαι ένας νέος άνθρωπος, 46 ετών, οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών. Όταν αποφάσισα να πολιτευθώ, το πρώτο ερώτημα που δέχθηκα από τους φίλους μου ήταν «Τι δουλειά έχεις εσύ με αυτούς;».
Για μένα η οικογένεια δεν είναι απλώς το κύτταρο της κοινωνίας μας. Είναι το οξυγόνο για τους πνεύμονές της. Και η οικογένεια σήμερα χάνεται. Χάνεται και βάλλεται από πολλές πλευρές.
Η στήριξη της ήταν για μένα ο πρωταρχικός λόγος που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά.
Ήδη η ΕΛΣΤΑΤ διαπίστωσε ότι πέρυσι μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας μας κατά 17.660 άτομα (περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις). Στην Ελλάδα ο δείκτης γεννητικότητας πέρυσι ήταν 8,6 και ο αντίστοιχος στην Τουρκία 16,9. Στην Ελλάδα του 2014, αντί να αυξάνονται οι γεννήσεις, αυξάνονται οι αυτοκτονίες.
Έχουμε σκεφθεί τις αιτίες αυτής της υπογεννητικότητας; Πως θα αποφασίσουν σήμερα οι νέοι να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν αξεπέραστα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα;
Η ανεργία έχει φτάσει στο 27% και ειδικότερα των νέων στο 55%. 3,5 εκ. άνθρωποι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο φόρος για τα εισοδήματα έως 35.000 ευρώ αυξήθηκε 30% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Από την άλλη πλευρά, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν στη χώρα μας, να βρίσκουν περιστασιακές δουλειές, να μην πληρώνουν φόρους, να αναγκάζονται να στραφούν στην παρανομία για να επιβιώσουν.
Και τα δεινά αυτής της κατάστασης, τα επωμίζονται και πάλι οι Έλληνες.
Γι’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς λόγους αποφάσισα να κατέλθω στην πολιτική.
Η χώρα μας, μετά τη σύστασή της ως ελληνικό κράτος, βρίσκεται ίσως στο κρισιμότερο σημείο της ιστορίας της. Και το καίριο ερώτημα είναι αν θα επιβιώσει ως κράτος και ως έθνος.
Εμείς, στους Ανεξάρτητους Έλληνες θεωρούμε ότι είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ η δημιουργία μιας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που θα αναλάβει το βαρύ έργο της ανασυγκρότησης (θεσμικής και παραγωγικής) της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι απαιτείται η δημιουργία μιας νέας μεγάλης πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας η οποία θα εμπνεύσει την κοινωνία και θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα λαϊκής συμμετοχής.
Για το σκοπό αυτό αποφάσισα να είμαι παρών στη μάχη για την χώρα μου και θα προσπαθήσω να παρακινήσω και άλλους συμπολίτες μου να ενωθούν μαζί μου.
Το αισθάνομαι υποχρέωση στα παιδιά μου και στα παιδιά των υπόλοιπων Ελλήνων.
*Ο Χρήστος Πέππας είναι τραπεζικός υπάλληλος, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών και Υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. στην Α’ Αθηνών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk