Το κινηματογραφικό σχέδιο «Alltheprettylittlehorses»(προηγούμενος τίτλοςCarbon), το οποίο αφορά τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, επιλέχτηκε(μαζί με 19 σχέδια από όλον τον κόσμο) για να συμμετάσχει στο επίσημο τμήμα του προγράμματος BerlinaleCo-ProductionMarket. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο προσεχές κινηματογραφικό φεστιβάλ Βερολίνου (5 – 15 Φεβρουαρίου). Το «Alltheprettylittlehorses» είναι παραγωγή του Γιώργου Τσούργιαννη /Horsefly Productions σε συμπαραγωγή με τις Faliro House Productions και την γερμανική Endorphine Production.

Εν τω μεταξύ το σχέδιο με τίτλο «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα, συμμετέχει στο πρόγραμμα Rotterdam-Berlinale Express, ένα πρόγραμμα συνεργασίας των αγορών των δύο φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας επιλέγονται τρία σχέδια παραγωγής για να συμμετάσχουν και στις δύο αγορές. Ο Τζουμέρκας συνυπογράφει το σενάριο με την συνεργάτιδά του Γιούλα Μπούνταλη (με την οποία συνυπέγραψε την «Χώρα προέλευσης» και την «Εκρηξη») και η παραγωγή είναι της Μαρίας Δρανδάκη/ Homemade Films,
Το «νέο ξεκίνημα» αλλά και τα προβλήματα που το συνοδεύουν φαίνεται ότι είναι ο κοινός παρανομάστής και των δυο σχεδίων.
Το σενάριο του Κωνσταντάτου αφορά την ιστορία ενός νεαρου παντρεμένου ζευγαριού που μαζί με τον μικρό παιδί κου κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε μια ελληνική παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη. Οταν όμως το ζευγάρι καταχράται το σπίτι στο οποίο ο άντρας εργάζεται, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή για όλους.
Η ιστορία των Τζουμέρκα – Μπούνταλη έχει φόντο το Μεσολόγγι όπου δυο γυναίκες –η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου –ανακαλύπτουν την μοναδική ομοιότητά τους: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή.
Για τη συμμετοχή των ελληνικών σχεδίων στο Berlinale Co -Production Market, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εφαρμόζεται η κατάργηση του ορίου του ελάχιστου προϋπολογισμού του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να διευκολυνθούν περισσότερες ελληνικές παραγωγές με προϋπολογισμό κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στην εύρεση διεθνών συμπαραγωγών.
Περίπου 160 σχέδια που έχουν περάσει από το Berlinale Co-Production Market έχουν ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια της τελευταία δεκαετίας. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 40 % των επιλεγμένων έργων έγιναν ταινίες και προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες.
Τα σχέδια θα υλοποιηθούν από έμπειρους παραγωγούς που έχουν ήδη εξασφαλίσει το 30% της χρηματοδότησής τους, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με πιθανόν ενδιαφερόμενους συμπαραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, διανομείς, εκπροσώπους από ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και φορείς χρηματοδότησης.