Το Ελληνικό Δουβλίνο ΙΙ

Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον φράχτη στον Εβρο, ένα έργο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που ξεκίνησε το 2010 ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος

Το Ελληνικό Δουβλίνο ΙΙ | tovima.gr
Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον φράχτη στον Εβρο, ένα έργο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που ξεκίνησε το 2010 ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2012. Ο μήκους 12 χιλιομέτρων φράχτης κατηγορήθηκε από πολλούς σε μια εποχή που οι αυστηρές συνοριακές γραμμές δεν είναι «της μόδας». Ωστόσο, πέτυχε τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, που είναι η εκμηδένιση σχεδόν της ροής παράνομης μετανάστευσης από τον Εβρο, η οποία συνεχιζόταν ανενόχλητη «υπό την αιγίδα» (όπως ατύπως λέγεται…) μηχανισμών του τουρκικού κράτους.
Ισως η ρητορική του κ. Σαμαρά να ήταν πράγματι περισσότερο «θερμή» από όσο θα έπρεπε, προφανώς σε μια προσπάθεια προσέλκυσης στη ΝΔ του διάσπαρτου δεξιού ακροατηρίου. Είναι όμως «δεξιό» να μη θέλουμε αύξηση του αριθμού των «μεταναστών χωρίς χαρτιά» στην Ελλάδα (για να μεταχειριστούμε τη νέα διατύπωση της ΕΕ και του ΟΗΕ); Η απάντηση είναι «όχι». Είναι κάτι απολύτως αυτονόητο. Κάθε προοδευτικό δυτικό κράτος ελέγχει αυστηρότατα ποιοι και πόσοι προερχόμενοι από τρίτες χώρες γίνονται δεκτοί στην επικράτειά του. Γιατί αν εξασθενήσει ο έλεγχος (όπως π.χ. έχει γίνει στη Γαλλία…) τότε οι ευρωπαϊκές κοινωνίες εύκολα, με διάφορες αφορμές, μετατρέπονται σε πεδία συγκρούσεων ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες.
Οταν οι βόρειες χώρες έχουν χτίσει το «Δουβλίνο ΙΙ» ως ένα πανίσχυρο και πανύψηλο τείχος που κρατάει μακριά από αυτές τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή. Οταν η Ελλάδα ως χώρα εισόδου στην Ευρώπη υποχρεώνεται από την ΕΕ να υποδέχεται τους μετανάστες (και να εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου), κάτι που σημαίνει στην πράξη «μια Λάρισα με λαθρομετανάστες» να προστίθεται στον αστικό ιστό της Αθήνας κάθε χρόνο και να τροφοδοτείται το έγκλημα (και η Ακροδεξιά) τότε ο φράχτης στον Εβρο ήταν η μοναδική ρεαλιστική λύση, ένα «Ελληνικό Δουβλίνο ΙΙ» και θα έπρεπε να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk