Οι δικοί μας άνθρωποι

ΕΙΝΑΙ συνήθεια στην αρχή του κάθε νέου χρόνου να διατυπώνονται προβλέψεις και ευχές σε έναν τόσο πλατύ κοινωνικό χώρο όπως είναι ο αθλητικός

Οι δικοί μας άνθρωποι | tovima.gr
ΕΙΝΑΙ συνήθεια στην αρχή του κάθε νέου χρόνου να διατυπώνονται προβλέψεις και ευχές σε έναν τόσο πλατύ κοινωνικό χώρο όπως είναι ο αθλητικός. Μεγάλες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας έχουν το προβάδισμα. Οταν μάλιστα ανήκουν σε αθλήματα ιδιαίτερης δημοφιλίας. Προσδοκίες για διακρίσεις που, με το συγκεκριμένο έστω ειδικό βάρος, αποπροσανατολίζουν από το ότι πρόκειται για κοινωνικό αγαθό και συνεπώς έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, με συναίσθηση ευθύνης, από κάθε υπεύθυνη πλευρά.
***
ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ευθύνης το έχει η Πολιτεία, η οποία οφείλει να έχει ως πρώτο στόχο τη μέριμνα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στη χώρα μας, δυστυχώς, το ενεργητικό στον τομέα αυτόν είναι μάλλον ισχνό και το ενδιαφέρον ολιγοπωλείται σε στόχους εντυπωσιασμού, με συνέπεια τα σωματεία να φυτοζωούν και να μαραζώνουν. (Η περίπτωση π.χ. της σκληρής δοκιμασίας ενός ιστορικού συλλόγου όπως είναι ο Εθνικός ΓΣ είναι εύγλωττη.)
***
Παράλληλα εξίσου σημαντική είναι και η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών, οι οποίες πρέπει να έχουν ψηλά στην ατζέντα της δραστηριότητάς τους την ενίσχυση του πολύτιμου κυττάρου που λέγεται ερασιτεχνικό σωματείο. «Οι δικοί μας άνθρωποι», δηλαδή οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια – όλοι ξέρουμε τι οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν -, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να στηρίζουν τον χειμαζόμενο ερασιτεχνικό αθλητισμό.
***
ΕΙΝΑΙ φυσικό σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της εθνικής μας ζωής η μέριμνα των δημοτικών αρχών να στρέφεται στους έχοντες ανάγκη επιβίωσης. Οταν όμως υπάρχει η θέληση, υπάρχουν τα περιθώρια, όσο στενά κι αν είναι, για στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, που κι αυτά ασκούν σημαντικό κοινωνικό και πολιτισμικό έργο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk