Καβουρντισμένο σουσάμι και ξηροί καρποί μαζί με εξαιρετικό μέλι και σιρόπι καραμέλας, δηλαδή παστέλι σε ρευστή μορφή είναι το νέο γλυκό του κουταλιού της Yiam. Με το γιαούρτι γίνεται εθισμός, αλλά το δοκίμασα και μου άρεσε και πάνω σε τυρί σαγανάκι. Με ώριμα κίτρινα τυριά δοκίμασα και τα Ξερά σύκα με Μαυροδάφνη. Βάλτε τα και σε πράσινη σαλάτα ή φρουτοσαλάτα αλλά και σε μαγειρέματα με κρέας (σε επιλεγμένα ντελικατέσεν. Εργαστήριο γεύσεωνYiam: Αύρα Πανουσοπούλου, θέση Πετρομάγουλα, Αγιά Λάρισας, τηλ. 24940 22225, yiam.gr).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.