ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες οι επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖA με τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ευρωζώνης.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Επαφές
  • Πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες οι επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖA με τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ευρωζώνης. Μάλιστα κύκλοι της Κουμουνδούρου λένε ότι ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του κόμματος κ. Γιάννης Μηλιός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, έχει ήδη αναλάβει ρόλο άτυπου «πρεσβευτή» των θέσεων του κόμματος στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Την ίδια ώρα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέο ραντεβού που είχε το μέλος της γερμανικής κυβέρνησης και πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Ασμουσεν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το επιβεβαιωμένο τετ-α-τετ του φθινοπώρου με τους κ.κ. Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργο Σταθάκη.
  • Ο κ. Ασμουσεν θεωρείται ιδανικός για τέτοιες μυστικές αποστολές καθώς φέρει τον άτυπο τίτλο του διπλού… πρεσβευτή, τόσο του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όσο και της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Εκεί όμως όπου υπάρχουν δυσκολίες για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, όπως πληροφορείται η στήλη, στη διάνοιξη διαύλου επικοινωνίας με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Διατύπωση
  • Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών δεν δέχονται με τίποτα τη διατύπωση «e-mail Χαρδούβελη» η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης με αφορμή σχετικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που διακινείται στο Διαδίκτυο.
  • «Δεν πρόκειται για e-mail Χαρδούβελη αλλά για e-mail της κυβέρνησης» λένε κύκλοι της οδού Νίκης και εξηγούν ότι «δεν ήταν κάποια ιδιωτική πρωτοβουλία του υπουργού, προέκυψε από τη διαπραγμάτευση ολόκληρης της κυβέρνησης με την τρόικα». Και η προεκλογική περίοδος μόλις ξεκίνησε…
Υπολογισμοί
  • Η απόφαση να καλύψει το ΤΣΜΕΔΕ το ποσοστό που του αναλογεί (51%) στην αύξηση ιδίων κεφαλαίων της Attica Bank, ύψους 433 εκατ. ευρώ, αφού δεν έχει βρεθεί ως τώρα στρατηγικός επενδυτής, έχει και τα θετικά της. Και αυτό διότι το Ταμείο δεν θα υποχρεωθεί να καταγράψει μεγάλη λογιστική ζημιά αφού θα διατηρήσει τη συμμετοχή του.
  • Η συνολική επένδυση του Ταμείου στην Αttica Bank από την αρχή της συμμετοχής του, μαζί με τα 220 εκατ. ευρώ (το 51% των 433 εκατ. ευρώ) που θα κληθεί να βάλει εντός των επομένων τεσσάρων μηνών, συν τα 200 εκατ. που τοποθέτησε πριν από έναν χρόνο, ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ. Οπως όλα δείχνουν, το ΤΣΜΕΔΕ θα βάλει τα 220 εκατ. ευρώ και θα δοθεί παράταση από την Τράπεζα της Ελλάδος να βρει τα υπόλοιπα (μέσω επενδυτή) σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk