ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Την ευκαιρία να μιλήσει στους πλέον… ειδικούς για την αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας είχε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς την περασμένη εβδομάδα.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Κουπί
 • Την ευκαιρία να μιλήσει στους πλέον… ειδικούς για την αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας είχε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς την περασμένη εβδομάδα.
 • Αφορμή η ανακοίνωση της στήριξης από την Τράπεζα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο. Αθλητές και προπονητές βρέθηκαν στην έδρα της Τράπεζας και άκουσαν από τον κ. Τουρκολιά να τους λέει: «Τα τελευταία χρόνια τραβήξαμε και εξακολουθούμε να τραβάμε κουπί στην Τράπεζα με επιτυχή αποτελέσματα. Εύχομαι την ίδια επιτυχία να έχετε και εσείς στον αγώνα σας».
 • Προφανώς αναφερόταν στη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση που έχει πετύχει η Τράπεζα τα τελευταία χρόνια.
Τζόγος
 • Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων το αίτημα του καζίνου Πόρτο Καρράς να μη λειτουργεί το διάστημα από Δεκέμβριο ως Ιούνιο που η κίνηση είναι περιορισμένη, ώστε να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας του.
 • Ιδιαίτερα ανήσυχοι για την επίπτωση που θα έχει στις εργασιακές σχέσεις μια τέτοια εξέλιξη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηράκλειο) και κυρία Κατερίνα Ιγγλέζη (Χαλκιδική) επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως οι αιτήσεις εποχικότητας θα ικανοποιηθούν αυστηρά και μόνο στον βαθμό και για τον χρόνο που είναι απαραίτητο.
 • Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης από τον κ. Γιαννακόπουλο στοιχεία σχετικά με τις πληρωμές που πραγματοποιούν προς το Ελληνικό Δημόσιο πάροχοι τυχερών παιγνίων, τα οποία η ΕΕΕΠ θα συγκεντρώσει και θα τους αποστείλει. Επίσης, έθεσε και το θέμα της προστασίας του κοινού από την υπερβολική συμμετοχή στα τυχερά παίγνια.
Συνδρομή…
 • «Επεσε από τον εικοστό όροφο και βρήκε πορτοφόλι» ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ας είναι καλά ο εσωτερικός ανταγωνισμός στην κυβέρνηση για το ποιος θα υποστηρίζει περισσότερο τα επιμελητήρια και οι καλές του σχέσεις με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
 • Ως γνωστόν, από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή στα επιμελητήρια και έπρεπε λοιπόν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης. Ο κ. Μίχαλος είχε υποσχεθεί στους επιμελητηριακούς παράγοντες ότι «θα καθαρίσει» ο ίδιος το θέμα με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Μια μάλλον άκαρπη προσπάθεια.
 • Βέβαια το υπουργείο Ανάπτυξης – ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι γνωστός συν-κολυμβητής του κ. Μίχαλου στη λίμνη της Βουλιαγμένης – επεξεργάστηκε το σχέδιο για την αυτοδίκαιη εγγραφή όλων των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια χωρίς συνδρομή και τη χρηματοδότησή τους με ανταποδοτικά τέλη υπηρεσιών που θα προσφέρουν.
 • Ετσι τα επιμελητήρια θα αποκτήσουν και πάλι πόρους. Τέλος καλό, όλα καλά; Θα φανεί…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
 • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk