Επιβραβεύεται η σπατάλη των τζιτζικιών

Ας παρακολουθήσουμε την πορεία ζωής δύο απλών μισθωτών πολιτών, με εργαζόμενη σύζυγο και παιδιά, χωρίς απρόβλεπτες δυσκολίες από αρρώστιες, δυστυχήματα, ανεργία κ.τ.λ.

Επιβραβεύεται η σπατάλη των τζιτζικιών | tovima.gr
Ας παρακολουθήσουμε την πορεία ζωής δύο απλών μισθωτών πολιτών, με εργαζόμενη σύζυγο και παιδιά, χωρίς απρόβλεπτες δυσκολίες από αρρώστιες, δυστυχήματα, ανεργία κ.τ.λ., που κατοικούν στην Αθήνα ή άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο πρώτος διαβιώνει συνετά, αποταμιεύοντας και για την κακιά ώρα. Και έτσι βαθμιαία και με κάποιον λογικό δανεισμό αποκτά ένα διαμέρισμα για τη διαμονή του και ένα εξοχικό. Εχει και πατρικό στο χωριό, όπου και παραθερίζει. Ούτε πολυδάπανη ζωή ούτε χρέη και με κάποιες μικρές αποταμιεύσεις πάντα για την κακιά ώρα.
Ο δεύτερος, αντίθετα, δαπανά ό,τι εισόδημα αποκομίζει, δεν φροντίζει να αποκτήσει δική του στέγη προτιμώντας το ενοίκιο, δεν αποταμιεύει για την κακιά ώρα, αλλά αντίθετα δανείζεται αλόγιστα για να κάνει μεγάλη ζωή με γλέντια, ταξίδια, πολυτελή αυτοκίνητα γι’ αυτόν και τη σύζυγο και μηχανές για τα τέκνα και διακοπές σε εξωτικές χώρες ή για αγώνες ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Μάλιστα πούλησε και το πατρικό του στο χωριό για να περνά καλά και ας πάει και το παλιάμπελο που του άφησε ο παππούς και το πούλησε κι αυτό.
Και ήλθε διόλου ξαφνικά η κακιά ώρα με την κρίση. Ο πρώτος αντιμετωπίζει μεν δυσκολίες, αλλά και αυτός και η οικογένειά του ξέρουν να ζουν χωρίς περιττά έξοδα και όσο τους επιτρέπουν τα περιορισμένα πια εισοδήματά τους, χάρη στην κατανόηση και των οικείων που έχουν διδαχθεί να αρκούνται και στα ολίγα.
Ο άλλος, ο άσωτος της παραβολής, τα βρήκε όλα μπαστούνια. Με ανεξόφλητα τεράστια χρέη, με ενοίκιο που δεν το έχει και με τις πολυδάπανες απαιτήσεις παιδιών και συζύγου που είχαν συνηθίσει στην ντόλτσε βίτα.
Και έρχεται η καλή μας η κυβέρνηση και επιβάλλει βαριά φορολογία στα ακίνητα που αγόρασε ο πρώτος με τα επίσης βαριά φορολογηθέντα εισοδήματά του και μάλιστα με εκτός πραγματικότητας αντικειμενικές αξίες, παραβιάζοντας ακόμη και το Σύνταγμα, όπως εύλογα αποφάνθηκε και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ετσι οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο και απελπισία τους νοικοκυραίους και τους προνοητικούς καθώς δεν έχουν να πληρώσουν, όταν μάλιστα το ίδιο το κράτος τους μείωσε ακόμη και κατά 50% μισθούς και συντάξεις, απαιτώντας ταυτόχρονα να καταβάλουν φόρο για ανύπαρκτης αξίας ακίνητα.
Αντίθετα, στον άσωτο, που ούτε αποταμιεύσεις έκανε ούτε στέγη και άλλα ακίνητα αγόρασε αλλά αντίθετα πούλησε και τα κληρονομηθέντα και επιπλέον χρωστά σε τράπεζες, Εφορία, συγγενείς και φίλους, παρέχεται προκλητική προστασία. Σβήσιμο χρεών στο κράτος, πολιτική «κουρέματος», πολλαπλασιασμός δόσεων, επιδόματα, απαγόρευση πλειστηριασμών. Και όλα αυτά καλούνται να πληρώσουν τα μυρμήγκια από τις αποταμιεύσεις τους που επενδύθηκαν σε ακίνητα.
Ανταποκρίνεται έτσι η κυβέρνηση στην απαίτηση όλων των λαϊκιστών και των χρεωμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι το ελληνικό κράτος και όλα τα κόμματα, να πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα και που θεωρούνται πλούσιοι για να ξελασπώσουν τους σπάταλους, ασύνετους, άσωτους. Γκρεμίζονται οι φωλιές των μυρμηγκιών για να αρπάξουν την αποταμιευμένη τροφή τους τα τζιτζίκια. Κανονική δήμευση περιουσίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk