Ανεύθυνο, ανούσιο και ανεπαρκές πολιτικό σύστημα

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν περίτρανα ότι το πολιτικό σύστημα…

Ανεύθυνο, ανούσιο και ανεπαρκές πολιτικό σύστημα | tovima.gr
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν περίτρανα ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει αγγίξει το ζενίθ της αναξιοπιστίας του. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν εκατέρωθεν τις ευθύνες για το προγραμματισμένο ναυάγιο, που αναμένουν μετά τις διαπραγματεύσεις, με το ΣΥΡΙΖΑ να θέλει εμφανώς να αποποιηθεί οποιασδήποτε συνυπευθυνότητας για την κατάσταση που επικρατεί.
Η Νέα Δημοκρατία παίζει ένα είδος ρώσικης ρουλέτας. Αν είναι επιτυχής η συνεδρίαση του Eurogroup, τότε θα έχει άσσους στο μανίκι για να παλέψει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή ακόμη και μια εκλογική μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ με ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Αν δεν οδεύσουν καλά τα δεδομένα στο Eurogroup, τότε είναι δεδομένη η προκήρυξη εκλογών πριν τα Χριστούγεννα με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται προ τετελεσμένων, γιατί πολύ απλά η νίκη είναι δεδομένη, αλλά υπό ποιους όρους με την Ευρώπη.
Η Ευρώπη θα συμβιβαστεί. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, γιατί ο δανειστής πολύ εύκολα μπορεί να γίνει από θύτης, θύμα και το αντίστροφο. Το θέμα είναι πως θα μας προσγειώσουν και με ποιον τρόπο θα μεταβούμε στο επόμενο πολιτικό σκηνικό. Θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει μια ομαλή μετάβαση με συμφωνία ήπια και συγκαταβατική, ή να δημιουργηθεί μια αναστάτωση δύο με τρεις μήνες, ώστε να συνετιστεί η κοινή γνώμη και το πολιτικό σύστημα;
Τα «κουκιά» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζεύτηκαν ελέω αβεβαιότητας επανεκλογής της πλειοψηφίας των σημερινών ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. Μπορεί οι ηγεσίες και ορισμένοι κατά συνείδηση να μην ψηφίσουν, οι υπόλοιποι όμως θα περισώσουν το βουλευτικό τους αξίωμα και θα «σκεφτούν» πατριωτικά για να περισώσουν την αξιοπιστία της χώρας, σκεπτόμενοι ιδιαιτέρως το προσωπικό τους συμφέρον.
Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν ιδιαιτέρως κατανοητά από τους πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν την γάγγραινα της οικονομικής κρίσης, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παραμικρό στην καθημερινότητα τους. Τις ζημιές των υποδείξεων της τρόικα που τις εφάρμοσε η κυβέρνηση, όπως η εξίσωση στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ποιος θα τις πληρώσει; Τον ΕΝΦΙΑ που σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα αποδειχθεί μέγα φιάσκο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εφαρμογή του και την καταρράκωση της αγοράς ακινήτων στη χώρα. Πολλά ερωτήματα, δυστυχώς δεν θα δοθεί καμία απάντηση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk