Παγκόσμια πρώτη για τη «Φόνισσα»

Η «Φόνισσα», η νέα όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη που ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η «Φόνισσα», η νέα όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη που ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της εφετινής καλλιτεχνικής περιόδου. Βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αποτελεί παραγγελία της ΕΛΣ στον συνθέτη, ο οποίος στο πλαίσιο μιας σύγχρονης μουσικής γλώσσας αξιοποιεί με γόνιμο τρόπο στοιχεία της ελληνικής δημοτικής παράδοσης.
Το ποιητικό κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Σβώλος. Μουσική διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος, σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνικά: Πέτρος Τουλούδης – συνυπογράφει και τα κοστούμια με την Ιωάννα Τσάμη. Τον απαιτητικό πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύουν σε διπλή διανομή η Ειρήνη Τσιρακίδου και η Τζούλια Σουγλάκου. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν καταξιωμένοι μονωδοί, ενώ η σύνθεση προβλέπει επίσης μεγάλη συμφωνική ορχήστρα (της ΕΛΣ), τρεις μουσικούς επί σκηνής (μπαγιάν, σαξόφωνο και κρουστά), καθώς και τέσσερα χορωδιακά σύνολα. Στις 19, 21, 23 και 26/11 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk