Λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας σημαντικής διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου για το 2014, στις 19 Νοεμβρίου στο Λος Αντζελες, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αποκαλύπτουν σταδιακά τα μοντέλα που θα παρουσιάσουν εκεί, αναγνωρίζοντας την επιρροή που έχει η εμφάνισή τους στην Καλιφόρνια, την Πολιτεία με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων στις ΗΠΑ.
Με αυτό το σκεπτικό αλλά και εξαιτίας της διαχρονικά θετικής παρουσίας της στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου, η Volvo επέλεξε τη συγκεκριμένη διοργάνωση για την παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης Cross Country έκδοσης στην γκάμα της, μετά από εκείνη του V40.
Η αυξημένη κατά 6,5 εκατοστά απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τα πλαϊνά προστατευτικά, οι προεκτάσεις των φτερών, οι ποδιές εμπρός και πίσω και οι σχεδιασμένες ειδικά για το V60 Cross Country ζάντες των 18 ή 19 ιντσών, αναδεικνύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.
Tο εσωτερικό της συγκεκριμένης έκδοσης διαθέτει σπορ καθίσματα με επένδυση μαύρου δέρματος και καφέ ραφές ενώ θα διατίθενται και δύο δίχρωμες επενδύσεις από τις αρχές του 2015.
Τότε θα ξεκινήσει και η διεθνής εμπορική πορεία του μοντέλου που θα διατεθεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά με τον πεντακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 250 ίππων, σύστημα τετρακίνησης AWD και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο συνδυασμός τετρακίνησης και αυτόματου κιβωτίου θα εξοπλίζει και την πετρελαιοκίνητη έκδοση D4 με το πεντακύλινδρο μοτέρ D4 ενώ θα υπάρξουν και εκδόσεις στις οποίες η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.
Για την ευρωπαϊκή αγορά ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της σειράς Drive-, αποκλειστικά στα 2.000 κ.εκ., που εξοπλίζουν ήδη τα μοντέλα της σειράς 60 και διακρίνονται για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις ακόμη πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Ταυτόχρονα με την ενίσχυση της σειράς 60, η ηγεσία της σουηδικής φίρμας προετοιμάζει την προϊοντική γκάμα της επόμενης πενταετίας με στόχο την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων στις 800.000 μονάδες αλλά και την ύπαρξη τετράθυρων, sport wagon και SUV εκδόσεων στις σειρές 40, 60 και 90.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ