Η ανεργία και αι … οι άνεργοι

«….Η ανεργία καλπάζει, απολύονται εργαζόμενοι, οι νέοι είναι άνεργοι, δεν βρίσκουν δουλειά, τα μορφωμένα παιδιά -με καλές σπουδές- τα παίρνουν οι ξένοι

Η ανεργία και αι … οι άνεργοι | tovima.gr

«….Η ανεργία καλπάζει, απολύονται εργαζόμενοι, οι νέοι είναι άνεργοι, δεν βρίσκουν δουλειά, τα μορφωμένα παιδιά -με καλές σπουδές- τα παίρνουν οι ξένοι στην δική τους δούλεψη, τα ελληνόπουλα κάνουν θαύματα στο εξωτερικό…τα διώχνουμε στη ξενιτιά και πάει λέγοντας…», αυτή είναι η γενική εντύπωση και, πάντα άλλοι φταίνε, των περισσότερων πολιτών για την απασχόληση, τις ευκαιρίες δουλειάς.

Παρακολουθώ, στη Βουλή των Ελλήνων από τ/σ της Βουλής, τις συζητήσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών, ο πολιτικός λόγος της αντιπολίτευσης είναι: άρνηση, ξέρουν…μόνο «δεν», εις ότι αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι, ο πολιτικός της λόγος, πειστικός…οι συνδικαλιστές είναι οι μόνοι θεόπεμπτοι, όλα τους ανήκουν, όλα τα ορίζουν…οι εκπρόσωποι του λαού υποκλίνονται και ενδίδουν στα θελήματα των συνδικαλιστών, τρανό παράδειγμα το κλείσιμο της ΕΡΤ, πόσο δάκρυ έχουν δαπανήσει γιατί θα «χάσουν» την δουλειά τους 6.000 αργόσχολοι…χαρακτηριστικό δείγμα γραφής βουλευτής της πλειοψηφίας, πρώην υφυπουργός της πλειοψηφίας, με σαδιστικό χαμόγελο…λάλησε: όσοι μιλούν για κατάργηση των απεργιών, περιορισμό των δραστηριοτήτων των συνδικαλιστών, να το ξεχάσουν, δεν θα γίνει …. εν τάξει(!), και κατήλθε του βήματος μεγαλοπρεπής. Ήταν συνδικαλιστής πριν γίνει βουλευτής και υπουργός!

Οι συνδικαλιστές έχουν την καλλίτερη/σταθερότητα, μονιμότητας στη δουλειά τους, χάρης στη ρύθμιση -συνταγματικά κατοχυρωμένα- να κάνουν ότι θέλουν!

Προβλέπονται στο άρθρο 25 του Συντάγματος:

.-& 1.- Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για την διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτήν δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου».

Κανένας δεν είπε, όλα αυτά τα χρόνια, γιατί έχουμε ανεργία ή αναρωτήθηκε ποία είναι τα αίτια της ανεργίας στην Ελλάδα..Κανένας!

Ακινητοποιείς, κλειδώνεις σε ένα γραφείο την διοίκηση της ΔΕΗ, τους Πρυτάνεις, κάνεις ότι θέλεις και ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να πει λέξη, … ο Διοικητής, ο Πρύτανης ο Δ/Σ!

& 2.- Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων(Sic!)».

Αυτά, εις ότι αφορά τα αφεντικά…έδιωξαν-χωρίς να τους πει ΚΑΝΕΙΣ τίποτα- το σύνολο τις διεθνούς φήμης/πελατολογίου με διεθνές εμπορικό σήμα, επιχειρήσεις ξένων και εγχώριων επενδυτών που επένδυσαν/εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Να δούμε γιατί καταγράφετε ανεργία σε ποσοστό 27,7 % του ενεργού πληθυσμού, 60% των νέων σε ηλικία.

Σε απόλυτους αριθμούς, αναφέρονται από διάφορες πτέρυγες της Βουλής των Ελλήνων, συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι άνεργοι στην Ελλάδα είναι 3.00 εκατομμύρια εργαζόμενοι, άλλοι λένε 2.00 εκατομμύρια οι άνεργοι, η ΓΣΕΕ η ανεργία και η πείνα, πανικοβάλει την κοινωνία- τα λέγει ο γ. γ. της ΓΕΣΕΕ, ήδη Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, γενναία αμειβόμενος- η ΕΛΣΤΑΤ μιλάει για 27,5% ή σε απόλυτους αριθμούς σε 1,350.000 ανέργους απολυμένους τον Δεκέμβριο του 2013..

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ(Ελληνική Οικονομία, τεύχος Αύγουστος 2013), Απασχολούμενοι:

.-2001, αριθμοί (σε χιλιάδες όλοι οι αριθμοί) 4,086.3

.-2005, 4,369.0

.-2009, 4,508.7

.-2010, 4,388.6

.-2011, 4,090.7

.-2012, 3,763,6

.-2013, 3,509,8

Από τους αριθμούς αυτούς φαίνεται ότι, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης από το 2010 έως το 2013, η αεργία ήταν αυξημένη στο σύνολο της κρινόμενης περιόδου κατά 879,0 χιλιάδες άτομα, -αθροίζονται ο ρυθμός ανέργων ομαλής/ειρηνικής περιόδου και περιόδου οικονομικής κρίσης, της οποίας το αδύναμο στοιχείο ήταν η μείωση της ρευστότητας, της καταναλωτικής δαπάνης, η μείωση της φορολογητέας ύλης, η μείωση της δαπάνης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, (δαπάνες) του τακτικού προϋπολογισμού.

Ποία είναι τα πραγματικά αίτια της ανεργίας στην Ελλάδα.

.-Το σύνολο της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων είναι αρνητική, όχι σε όλα. Οι θέσεις της αντιπολίτευσης ότι θα ακυρώσουν τα μνημόνια, θα ακυρώσουν τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, ήταν/είναι υποχρεωτικές αποφάσεις για την Ελλάδα: αποθαρρύνουν κάθε επενδυτή, κάθε πρωτοβουλία δημιουργίας παραγωγής νέου πλούτου, ρευστότητας στην αγορά.

.-Αύξηση των εκροών –ανωτάτης εξειδίκευσης-από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την περίοδο κατά την οποία συρρικνώνεται η αγορά εργασίας/ζήτηση.

.-Η προαγωγή των ΤΕΙ σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα-μέγα λάθος-, κατά τα ανωτέρω

.-Η αύξηση συντελεστών κόστους παραγωγής, σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν/αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, να πάνε σε γειτονικές χώρες όπου το κόστος παραγωγής είναι, κατά πολύ, χαμηλότερο.

.-ΤΟ χρονοβόρο γραφειοκρατικό κράτος. Έχει γίνει δυσκολότερη η λήψη αποφάσεων, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης και ευρύτερου δημόσιου τομέα, η αντιπολίτευση στη Βουλή των Ελλήνων απειλεί, σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, πρωτοβουλίες μεταρρυθμίσεων, …όποιοι υπόγραψαν την …. απόφαση της κυβέρνησης είναι σκάνδαλο, θα διωχθούν, θα παραπεμφθούν, θα λογοδοτήσουν…!

.- Το επίδομα ανεργίας, βασικός παράγοντας αύξησης του αριθμού ανέργων, είναι πλασματικό, βλαπτικό για περισσότερους τομείς δραστηριοτήτων εντάσεως εργασίας. Δρα αρνητικά στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Είναι μεγάλος ο αριθμός εργατών οι οποίοι, για να βελτιώσουν τα έσοδα τους, «παραιτούνται» εικονικά- ύστερα από συμφωνία με τον εργοδότη-, εγγράφονται στη λίστα ανέργων, εισπράττουν το επίδομα ανεργίας, μένουν στη δουλειά τους, εργαζόμενοι/ες παίρνουν στο χέρι το «μεροκάματο», ο εργοδότης ωφελείται με τη μη καταβολή ασφαλιστικών συνεισφορών, κύκλο εργασιών.

.-Οι νέοι και νέες, στην ηλικία, έχουν προσχωρήσει στο Club του fredo, είναι επιλεκτικοί στη δουλειά την οποία θέλουν.

.-Οι μεγάλες Τράπεζες, συνολικά, ήταν αρνητικές στην προσπάθεια της κυβέρνησης δημιουργίας συνθηκών ανάκαμψης, χρηματοδότησης επενδυτικών πρωτοβουλιών, αντίθετα έχουν ωφεληθεί με τις επαναληπτικές ανά/κεφαλαιοποιήσεις.

Αν δεν ανατραπούν, συνολικά τα πιο πάνω αρνητικά δεδομένα, ο τόπος δεν πρόκειται να πάει μπροστά με όποια προσπάθεια, της καλλίτερης, Κυβέρνησης.

Η Ελλάδα μπόρεσε και δημιούργησε σχέσεις επαφής με προοπτικές με την αχανή Κίνα, το Ισραήλ,, καλές σχέσεις είχε δημιουργήσει η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με την Ρωσία, χώρες πλούσιες σε ενέργεια, αέριο, μέγεθος αγοράς. Οι σχέσεις αυτές δεν «εξαφανίστηκαν», είναι εκεί, η Κίνα δείχνει ότι και θέλει και μπορεί, από εμάς εξαρτάται πως θα χειριστούμε την χώρα/ες που δεν το/μας θέλουν.

Ο Πρόεδρος της Κίνας-η μεγάλη χώρα-από την Ρόδο δήλωσε(13/07) η Ελλάδα είναι η πιο αξιόπιστη χώρα της Κίνας στην Ευρώπη. Πριν την κρίση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν δήλωσε, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής είναι ο αξιόπιστος διαπραγματευτής στην Ευρώπη, για την Ρωσία.

Αυτές οι αναφορές είναι τίτλοι θησαυρός, δεν χάνονται.

Η Ρωσία πάντα ήταν φιλική, ανοιχτή, για την Ελλάδα, δεν το θέλουν σύμμαχοι/φίλοι μας, πρέπει να πειστούν, είναι κοινό το συμφέρον. Με την βοήθεια των μεγάλων χωρών, φίλων που έχουμε καλή επαφή, δείχνουν μας θέλουν, μπορεί η αρνητική και άχαρη παρουσία/λειτουργία των πιο πάνω παθογενειών να ανατραπεί/αμβλυνθεί η κατάσταση αυτή.

We shall over come some day…must be!

Από την/τις φίλες χώρες άσπρη μέρα δεν είδαμε εις ότι αφορά την απασχόληση!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk