Αυτό το αυτοκίνητο θυμίζει γκολ στις καθυστερήσεις ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που χαρίζει την πρόκριση στην τελική φάση μιας σπουδαίας διοργάνωσης. Κάπως έτσι το νέο Mondeo φτάνει αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό στην ευρωπαϊκή αγορά με στόχο να κυριαρχήσει σε μια κατηγορία στην οποία ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο εσωτερικός –π.χ., το επίσης νέο VW Passat –αλλά κυρίως εξωτερικός, από μικρομεσαία, premium μεσαία και SUV μοντέλα.
Αυτή η αργοπορία ωστόσο του χαρίζει πόντους σε κρίσιμα σημεία, όπως π.χ. στην γκάμα των κινητήρων του που περιλαμβάνει τα πάντα, από τον turbo τρικύλινδρο EcoBoost βενζίνης των μόλις 999 κ.εκ. που αποδίδει 125 ίππους ως την υβριδική έκδοση η οποία, παρά τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα, εκλύει 99 γραμμ. CO2 / χλμ.
Ενδιαμέσως υπάρχουν ο 1.6 diesel με απόδοση 115 ίππους που διαμορφώνει την τιμή της πεντάθυρης έκδοσης Trend στα 23.635 ευρώ με το όφελος απόσυρσης, ο 1.5 EcoBoost βενζίνης ισχύος 160 και 180 ίππων, ένας ακόμη diesel 1,5 λίτρων αλλά και οι εκδόσεις πετρελαίου 2.0 TDCi των 180 και 210 ίππων.
Θα υπάρξει επίσης και τετρακίνητη έκδοση, ενώ το Mondeo θα διατίθεται σε τρεις εκδοχές αμαξώματος –τετράθυρη, πεντάθυρη, Station Wagon –με κοινά χαρακτηριστικά την εξαιρετική συμπεριφορά στον δρόμο και την τεχνολογική υπερεπάρκεια σε κάθε τομέα πέραν των κινητήρων, οι οποίοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο ισάριθμων σχέσεων.
Σε επίπεδο τεχνολογίας η υπεροχή του αποτυπώνεται σε μικρές «λεπτομέρειες» όπως οι ενσωματωμένοι αερόσακοι στις πίσω ζώνες ασφαλείας αλλά και στα «προαπαιτούμενα» της κατηγορίας όπως τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ενεργητικής ασφάλειας με δυνατότητα αποτροπής ατυχημάτων χάρη στην αναγνώριση πεζών και κινητών εμποδίων, την –αυτόματη –παράλληλη και κάθετη στάθμευση και το σύστημα Ford SYNC 2 με τη έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών που καθιστά τον έλεγχο όλων των λειτουργιών απλούστερη υπόθεση, αν επιμένεις να αγνοείς τις φωνητικές εντολές.
Αναμφίβολα επίσης αυτός είναι ο πιο προσεγμένος θάλαμος επιβατών που θα συναντήσεις σε μοντέλο της Ford, με το αυξημένο μεταξόνιο, το μεγαλύτερο πλάτος και τις επιβλητικές εξωτερικές διαστάσεις να εξασφαλίζουν γενναιόδωρους χώρους για πέντε επιβάτες.
Στον δρόμο το νέο Mondeo είναι οδηγικά το καλύτερο μεσαίο οικογενειακό μοντέλο ξεπερνώντας ακόμη και ορισμένες από τις premium προτάσεις της κατηγορίας του. Η νέα πίσω ανάρτηση, ο εξαιρετικός έλεγχος του αμαξώματος στις κλειστές καμπές και η «ζωντανή» αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης διαμορφώνουν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για όσους πρωτίστως αγαπούν την οδήγηση και δεν στέκονται μόνο σε παράγοντες όπως η υποδειγματική ποιότητα κύλισης και η άψογη ηχομόνωση που το νέο Ford διαθέτει.
Μικρά νέα

Ανάκληση Hyundai ί30 στην Ελλάδα

Στην ανάκληση 2.893 οχημάτων i30 τα οποία κατασκευάστηκαν από 1ης Ιουνίου 2007 έως την 31η Μαρτίου 2008 και διατέθηκαν στη χώρα μας προχωρεί η εισαγωγική εταιρεία των κορεατικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Στα συγκεκριμένα οχήματα ενδέχεται να παρουσιαστεί μη φυσιολογικός θόρυβος από τον άξονα του τιμονιού. Σε ακραίες καταστάσεις υπάρχει η πιθανότητα να λασκάρουν οι βίδες στον άξονα του τιμονιού, ενώ για να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να ξαναβιδωθούν με τη χρήση ροπόκλειδου.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων ενημερώνονται μέσω συστημένης επιστολής ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Hyundai για προληπτικό έλεγχο και εφόσον χρειάζεται σύσφιγξη των βιδών του άξονα τιμονιού χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 5507.220.
Μικρό SUV από τη Mazda στην Ευρώπη

Διεκδικώντας μερίδιο αγοράς στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία των συμπαγών SUV η Mazda πρόκειται να παρουσιάσει το 2015 στην Ευρώπη το CX-3, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Mazda2. Το CX-3 θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία αξιοποιώντας κινητήρες και τεχνολογίες της φιλοσοφίας SkyActiv για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπεμπόμενων ρύπων.
Porsche: χειμερινός έλεγχος 30 σημείων

Τη δυνατότητα δωρεάν χειμερινού ελέγχου 30 σημείων μέσω των τριών εξουσιοδοτημένων Porsche Centers σε Μεταμόρφωση, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη από τις 3 έως τις 14 Νοεμβρίου προσφέρει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας η αντιπροσωπεία της Porsche στη χώρα μας.
Παράλληλα σε συνεργασία με την Pirelli οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Porsche μπορούν να αλλάξουν ελαστικά σε προνομιακές τιμές αλλά και να επωφεληθούν από τον ειδικό τιμοκατάλογο σε μια σειρά χρηστικών χειμερινών αξεσουάρ της σειράς Porsche Tequipment & Drivers Selection.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ