Πρώτη η παράταξη Πατούλη (ΝΔ) στις εκλογές για το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Πέντε παρατάξεις θέτουν υποψηφιότητα στη σημερινή γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από την οποία θα εκλεγεί το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρώτη αναδείχτηκε η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και την υποστήριξη της ΝΔ. στις εκλογές για το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία με 251 ψήφους επί συνόλου 487 ψηφισάντων και καταλαμβάνει 16 έδρες στο νέο ΔΣ.

Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Απόστολο Κοιμήση που έχει την υποστήριξη του ΠαΣοΚ έλαβε 124 ψήφους και οκτώ έδρες, ενώ η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη (με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, της «κίνησης των πέντε δημάρχων» και άλλους ανεξάρτητους) έλαβε 51 ψήφους και τρεις έδρες.

Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και τρεις έδρες, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Πειραιά κυρία Ελπίδα Παντελάκη έλαβε 11 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο ΔΣ. Μία έδρα στο ΔΣ καταλαμβάνει ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Σε επόμενη συνεδρίαση εντός δέκα ημερών θα συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ για να εκλεγεί το προεδρείο.

Το πρωί σημειώθηκαν και «παρατράγουδα». Πριν αρχίσει την ομιλία του κ. Καμίνης, εργαζόμενοι από τον Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου μπήκαν στην αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για την ανάκληση του διορισμού 27 υπαλλήλων (αφορά υπόθεση πολλών ετών πριν και υπήρχαν καταγγελίες στον ΑΣΕΠ για παρατυπίες).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk