Είναι βαρύ το στοίχημα για τον Christopher Bailey, Διευθύνοντα Σύμβουλο του διάσημου οίκου Burberry. Κρατάει πλέον αποκλειστικά τα ηνία, κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο η επιτυχία αλλά και η αποτυχία θα στοιχειώνουν αυτόν και μόνο. Πώς παίρνεις ένα fashion house με σήμα κατατεθέν το – ας το παραδεχτούμε- ξεπερασμένο καφέ-μπεζ καρό και τις κομψές αλλά αναμενόμενες καπαρντίνες;

Πρέπει να σκεφτείς «outside the box» και αυτό προσπαθεί να κάνει κάθε σεζόν. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα τον δικαιώνει και κάποιες άλλες όχι. Για την Ανοιξη του 2015 έβαλε στα πόδια των μοντέλων του sneakers ή ανατομικά πέδιλα και τα έντυσε με διαφάνειες εύθραυστες, σε χρώματα παστέλ, γκρι, μπλε ή μπορντό. Η ελευθερία ήταν αυτό που ήθελε να προβάλει σύμφωνα με τον ίδιο. Τα τζάκετ σε denim, δέρμα ή γούνα με λεπτομέρειες από διάφορα υλικά, οι οποίες φαινόταν σαν να προστέθηκαν τελευταία στιγμή, έδιναν μια punk-rock αισθητική που ταιριάζει στο βρετανικό πνεύμα περισσότερο από τα ίδια τα φορέματα.

Δεν γνωρίζουμε αν οι τσάντες ή τα αθλητικά – μια ιδέα που έχει άλλωστε ήδη παρουσιάσει ο Karl Lagerfeld με περισσότερη φαντασία – θα γίνουν «waiting list» κομμάτια, αλλά παραδεχόμαστε πως ο Bailey φέρθηκε σίγουρα έξυπνα σε ένα σημείο: Κάθε οίκος έχει ένα σύμβολο και κάθε σχεδιαστής φροντίζει όχι μόνο να του δίνει ξεχωριστή θέση κάθε σεζόν, αλλά και να το αναδεικνύει, να το ανανεώνει και το παρουσιάζει ως κάτι που είναι ακόμη μοντέρνο και αφορά τον καταναλωτή. Και έτσι έγινε! Τα περίφημα Burberry trench coats που «περπάτησαν» στην πασαρέλα είχαν χρώμα, χαρακτήρα και κάτι από το σήμερα. Για αυτά αξίζει σίγουρα να περιμένουν οι φανατικοί!