«Τροφή» για αναλύσεις με… άρωμα κεντροαριστερής αναζήτησης δίνουν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ.

Οι επαφές του κ. Καμίνη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) κ. Γιάννη Μανιάτη έρχονται μετά τις τοπικές εκλογές και την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας.
Παρ’ όλα αυτά, στελέχη από το ηγετικό επιτελείο του κ. Καμίνη επιμένουν ότι η ατζέντα της συνάντησής του δημάρχου με τον κ. Βενιζέλο έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και αφορά ζητήματα της Αθήνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με το επιτελείο Καμίνη, κινήθηκε η συζήτηση με τον κ. Μανιάτη, στην οποία κυριάρχησαν δυο θέματα: το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για την Αθήνα και η φροντίδα ακατοίκητων κτιρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να πεισθούν οι ιδιοκτήτες εγκαταλελειμένων σπιτιών να περιποιηθούν τα οικήματά τους στο κέντρο της Αθήνας.
Η αναζωογόνηση της πόλης με έργα αστικών αναπλάσεων, στήριξης της επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ανασυγκρότησης, είχε αναδειχθεί, εδώ και καιρό, ως μείζων στόχος από τον κ. Καμίνη. Οι παρεμβάσεις στις γειτονιές για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους τέθηκαν επί τάπητος και αναμένεται η θεσμοθέτηση, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για το κέντρο της Αθήνας, το οποίο εκπονήθηκε από τον δήμο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει συντονιστικό ρόλο στην όλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται, ώστε να προχωρήσει η ΚΥΑ, πολλοί συναρμόδιοι υπουργοί.