Τρία άτομα, ένας 27χρονος, μια 28χρονη και ένας 30χρονος που εμπλέκεται στον εμπρησμό της καφετέριας του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργου Τζαβέλλα συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην Ηλιούπολη. Και οι τρεις κατηγορούνται για απείθεια, αντίσταση και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Όπως έγινε γνωστό σε βάρος του 30χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής για έκρηξη, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξης της κοινής ειρήνης των πολιτών και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.
Συγκεκριμένα, ο 30χρονος, μαζί με άγνωστο συνεργό του, το βράδυ της 17ης Απριλίου μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός πήγαν σε καφετέρια ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή Τζαβέλλα στον Βύρωνα και με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού προκάλεσαν έκρηξη και πυρκαγιά με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο κατάστημα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο 27χρονος και ο 30χρονος ενώ κινούνταν στην περιοχή της Ηλιούπολης με μοτοσικλέτα προσπάθησαν να αποφύγουν έλεγχο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι τους καταδίωξαν και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προέβαλλαν αντίσταση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 30χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων, 20 ναρκωτικά δισκία, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα σφυρί θραύσης κρυστάλλων.
Σε έρευνα στην οικία της 28χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης και ένα σπρέι πιπεριού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.