Η σύζυγός μου τώρα τελευταία έχει αρχίσει να με προσέχει περισσότερο, κάτι που δεν μου είναι πάντοτε ευχάριστο… Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι το αυξημένο ενδιαφέρον της για την υγεία μου (τα κιλά μου, τη χοληστερόλη μου και άλλα τέτοια της μέσης ηλικίας) έχει και τα καλά του. Τις προάλλες κατέφθασε με μια σειρά προϊόντων Fytro και τα αράδιασε στον πάγκο της κουζίνας με νόημα. Βγήκα διακριτικά και προφασίστηκα επείγουσα εργασία μέχρι το μεσημεριανό, για να μην ακούσω πάλι κήρυγμα. Και ενώ περίμενα να δω στο τραπέζι μας φαγητό που να παραπέμπει σε νοσοκομείο (τα κάνει και αυτά!), διαψεύστηκα, και μάλιστα πολύ ευχάριστα: είχαμε μακαρόνια με κιμά! Δεν είχα φανταστεί ότι τα μακαρόνια ολικής άλεσης και ο κιμάς από σόγια θα ήταν τόσο νόστιμα. Το έτερον ήμισυ με κοίταζε να απολαμβάνω το φαγητό για το οποίο είχα έρθει αποφασισμένος να γκρινιάξω και με δυσκολία κατάφερνε να κρύψει το θριαμβευτικό χαμόγελό της. Αυτό το τελευταίο το άφησε να ξεσπάσει όταν είδε την έκπληξή μου στην αναγγελία επιδορπίου (τα γλυκά έχουν από καιρό εξοριστεί από το σπίτι). Εχοντας εμπνευστεί από το προηγούμενο τεύχος του BHMAGourmet, μου παρουσίασε το επιδόρπιο με νιφάδες βρόμης στο οποίο είχε αντικαταστήσει τα φρούτα του δάσους με τις αγαπημένες μου φράουλες. Τελικά, είναι ωραίο να σε προσέχουν!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.