Την πρόθεσή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό ανακοίνωσε μέσω του Βήμα 99,5 η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.{{{ audio1 }}}

Η κ. Πιπιλή υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και δεν επιβραβεύει μόνο τους παρανομούντες με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις του περί εμπορικής εκμετάλλευσης ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή των παραλιών.{{{ audio2 }}}

Για τον Γ. Παπανδρέου

«Σκέφτομαι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ειδικά τους νέους που δεν ήταν ποτέ υπουργοί και στην εξουσία και επιβεβαιώνονται όταν λένε ότι ο κόσμος τους βρίζει και όμως ο Παπανδρέου κάνει όλα αυτά… Απλώς επιβεβαιώθηκαν. Τον κ. Κασσή άκουσα και να δεις τι λένε οι άλλοι, όχι δημόσια. Ακόμη και οι φιλοπαπανδρεϊκοί έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ. Λένε «για κάτσε, δεν μπορούμε να πάμε εμείς στη λιτανεία και στις εκκλησίες και στις λαϊκές και πας εσύ και πουλάς μόστρα με χειροκροτητές στην εκδήλωση της κηπουρίνας σου, της κυρίας Κοππά;».»

Για τον Χρ. Κορτζίδη

«Ο κ. Κορτζίδης έδειξε βαριά αμέλεια. Νομίζω ότι θα κινηθεί και από το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τέτοιου είδους έρευνα που θα αποδείξει πόσο επικίνδυνος δήμαρχος είναι, όταν επέτρεψε όλα αυτά που επέτρεψε, όταν αυτός από το νόμο είναι ως δήμαρχος προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του δήμου. Αν η οικονομική του επιτροπή π.χ. έκανε όλα αυτά τα τέρατα που είδαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, έχει αποκλειστική ευθύνη και θα ελεγχθεί και θα πρέπει να του επιβληθούν κυρώσεις.»

Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Θ. Πλεύρη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ένα συγκεκριμένο tweet που δεν το είδαμε, διότι άλλο να συζητάμε θεωρητικά και άλλο να συζητάμε για την υπόθεση Καρυπίδη ή του συνταγματολόγου-υποψηφίου, του κ. Νικολόπουλου. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μάθουμε τι είπε, διότι αν όντως έχει γράψει κάτι για το Ολοκαύτωμα, είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα Σπηλιωτόπουλου. Είμαι ξεκάθαρη; Δεύτερον, να βγει ο κ. Πλεύρης και να μιλήσει επ’ αυτού, για να μη διαιωνίζεται το θέμα και επειδή εν όψει ευρωεκλογών υπάρχουν και τα ζόρια ΣΥΡΙΖΑ με Νικολόπουλο, Καρυπίδη και Σουλεϊμάν. Δεν τον έχω για τέτοιο άτομο να έκανε δηλώσεις κατά του Ολοκαυτώματος, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ολοκλήρωσα το διάβασμα ενός βιβλίου με τίτλο «Η διάσωση» που περιγράφει όσα υπέστησαν οι Εβραίοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και έχει στο τέλος κάτι συγκλονιστικό, που είναι η λίστα των Ελλήνων που βοήθησαν να σωθούν οι Εβραίοι. Όχι μόνο τον Άγγελο Έβερτ ή τον Αρχιεπίσκοπο τότε, αλλά αστούς και αγρότες, με τα ονοματεπώνυμά τους που βοήθησαν με κίνδυνο της οικογένειάς τους και της ζωής τους, για να διαφύγουν οι Εβραίοι που τους καταδίωκαν οι ναζί. Αλλά έχει και κάτι πιο συγκλονιστικό: τα ονόματα των χιτών και των καταδοτών των Εβραίων, με διευθύνσεις. Είναι ιστορικό ντοκουμέντο.»

Για τους υποψηφίους των κομμάτων και το star system

«Έχω επιφυλάξεις για τις λίστες όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που κάνει έτσι ή αλλιώς ό,τι θέλει η Κεντρική Επιτροπή. Με ανησυχεί το γεγονός ότι με τη λογική που επικρατεί στα κόμματα σήμερα θα έχουμε Βουλή αθλητών, ολυμπιονικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Όταν διαβάζω ότι το μοναδικό βιογραφικό προσόν μιας υποψήφιας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ήταν απεργός στην ΕΡΤ, δεν με καλύπτει. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν και έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα και έχουν τη γνώση και δεν μπορεί ο πάσα ένας ανεπάγγελτος – που έχω περίπτωση, αλλά δεν λέω το όνομα – να λέει ότι είναι δημοσιογράφος, ενώ δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του…

Με κόβεις ότι είναι του στυλ μου να ψηφίσω Ζαγοράκη ή Ψινάκη; Ο Νικήτας Κακλαμάνης από Ψινάκηδες έχασε! Δεν με ενοχλεί ο Ζαγοράκης, αλλά η υποκρισία ότι από τους 18, 30 ή 50 ολυμπιονίκες, ποδοσφαιριστές, εγγράμματους ή αγράμματους, ενοχλήθηκαν οι κουλτουριάρηδες για τον Ζαγοράκη και όχι για τη Σακοράφα, τον Δήμα, την Πατουλίδου ή τον Νικοπολίδη που κατεβαίνει με τον Μώραλη στον Πειραιά και ήταν κηπουρός όχι του Παπανδρέου, αλλά θυμάστε στην Κηφισιά. Έχουμε 22 αθλητές σε όλα τα κόμματα που πολιτεύθηκαν και εξελέγησαν.»

Για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

«Είναι τέρας το νομοσχέδιο! Αποκλείω ως βουλευτής να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, όπως είναι. Όχι βέβαια (δεν θα το ψηφίσω) όπως είναι. Δεν μπορεί. Και δεν μπορεί ο κάθε μπουρτζόβλαχος, το κάθε βλαχαδαριό να καταστρέψει με την ανεξέλεγκτη, δική του αισθητική αυτό που είναι η παραλία. Είναι εισπρακτικό και θεωρώ, επειδή έχω μια συγκεκριμένη περίπτωση καταπάτησης 700 στρεμμάτων παραλίας στο Κακόβατο Ηλείας από έναν πολιτικό μηχανικό, αυτόν τον κυνηγάει ήδη ο Ρακιντζής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, αλλά αν περάσει ο νόμος που μπήκε σε διαβούλευση, του ΥΠΟΙΚ, θα βγει και θα μουντζώνει όλους τους υπόλοιπους νόμιμους Έλληνες. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Αν περάσει ο νόμος… Όχι μόνο αυτός, αλλά όλοι οι αντίστοιχοι, σε όλες τις παραλίες.»

Για τον Λ. Λαζόπουλο

«Βρήκα την απάντηση γιατί ο Λαζόπουλος δεν κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη φάει την πρωτιά του πλούτου από τον Παπαδημούλη και όλους αυτούς τους άπλουτους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αν βγάλει το δικό του πόθεν έσχες ως ευρωβουλευτής, θα τον καλέσει η ίδια η Μέρκελ να δώσει πίσω κάτι…»