Με τον ελληνικό σιδηρόδρομο θα ταξιδεύουν από σήμερα τα προϊόντα της πολυεθνικής P&G (Ariel®, Pantene®, Fairy®, Gillette®, Always® , Pampers®) στη γραμμή Αθήνα –Θεσσαλονίκη μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της P&G Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της P&G, η συμφωνία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Eλληνα καταναλωτή, το Περιβάλλον και την Ελληνική Οικονομία.
Στην Ελλάδα, η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει:

α) Λιγότερα και φιλικότερα χιλιόμετρα λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2 της Εταιρίας κατά το ήμισυ σε σχέση με σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρεται η μείωση εκπομπών CO2 που επιτυγχάνεται αντιστοιχεί σε ετήσιες εκπομπές ρύπων από 460 ΙΧ αυτοκίνητα ή ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας για 113 νοικοκυριά.

β) Βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες και γ) Μείωση του κόστους μεταφοράς και συνεπώς περισσότερη αξία για τον Έλληνα καταναλωτή.
Εδώ και χρόνια η P&G ενισχύει τη χρήση τραίνων στις μεταφορές προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Σήμερα 28% των μεταφορών προϊόντων της P&G στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιούνται μέσω συνδυασμένων διαδρομών με σιδηροδρομικές ανταποκρίσεις επιτυγχάνοντας 70 εκ. χλμ. λιγότερες οδικές μεταφορές και εξοικονόμηση 67 εκατομμύρια τόνων CO2 –το αντίστοιχο εκπομπών από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτείτο για να φωτίσει μια πόλη 250 χιλ. νοικοκυριών κάθε χρόνο.
Ανακοινώνοντας τη συνεργασία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: «Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να φτάσει η εταιρία σήμερα να παρέχει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το ημερήσιο τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Καλωσορίζουμε σήμερα την P&G, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία εμπιστεύεται τα προϊόντα της για τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας με το τρένο, ένα Μέσο που είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και οικολογικό».
Ο κ. Robert van Pappelendam, Γενικός Διευθυντής της P&G Ελλάδας, επεσήμανε: «Στην P&G η Βιώσιμη Ανάπτυξη αγγίζει και τα προϊόντα μας, όταν για παράδειγμα δημιουργούμε ένα απορρυπαντικό που καθαρίζει στους 30 βαθμούς ή μειώνουμε τον όγκο των συσκευασιών τους χρησιμοποιώντας παράλληλα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και τον τρόπο που παράγουμε και μεταφέρουμε τα προϊόντα αυτά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε το σωστό για το περιβάλλον προσφέροντας την ίδια στιγμή καλύτερες υπηρεσίες και αξία στον καταναλωτή και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής Κοινωνίας».