Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν το ειρηνικό συλλαλητήριο δύο φορές, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και σε μία προσαγωγή. Κατά τις πληροφορίες, την ώρα της προσαγωγής του ο διαδηλωτής φώναζε το όνομά του και ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Στο κάλεσμα των Αγανακτισμένων ανταποκρίθηκαν πολίτες κάθε ηλικίας. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως: «Η μεγαλύτερη βία είναι η φτώχεια», «Ως εδώ! Θα ζήσουμε», «Από την Αττική ως την Χαλκιδική, ίδιοι εργολάβοι – ίδια καταστολή» καθώς και κατά του σχεδίου Αθηνά.

Οι πρώτοι διαδηλωτές έφθασαν έξω από τη Βουλή περίπου στις 18:00, ενώ λίγο πριν από τις 20:00 έφθασε στην πλατεία μοτοπορεία Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου είχαν προσυγκέντρωση. Όπως κατήγγειλαν, στη διάρκεια της μοτοπορείας τους, η αστυνομία επιχείρησε να τους σταματήσει περίπου τρεις φορές.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απωθούσαν από νωρίς τους διαδηλωτές, προκειμένου να εκκενώσουν την Αμαλίας και να τους περιορίσουν στην πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο, οι διαδηλωτές έμεναν στο σημείο.

Περίπου στις 19:00, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωμένους από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας αλλάζοντας τη θεματική των συνθημάτων τους, από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή.

Περίπου στις 20:30 διενεργήθηκε δεύτερη επιχείρηση της αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

Μετά τις 21:00 το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ.Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Αντίστοιχη κινητοποίηση, με σύνθημα «Φτάνει πια!» πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.