Αγνωστες, εξωτικές αράχνες

Ο Ροτζέριο Μπερτανίμ, ερευνητής του Instituto Butantat της Βραζιλίας ανακάλυψε σε δάση της κεντρικής και ανατολικής Βραζιλίας εννέα άγνωστα μέχρι σήμερα είδη αραχνών. Πρόκειται για είδη πολύχρωμων αραχνών οι οποίες έχουν μάλιστα ικανότητες αναρρίχησης σε δέντρα. Τέσσερα εξ αυτών των ειδών ανήκουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε ένα αρχαίο και μυστηριώδες γένος αραχνών.

Ο Ροτζέριο Μπερτανίμ, ερευνητής του Instituto Butantat της Βραζιλίας ανακάλυψε σε δάση της κεντρικής και ανατολικής Βραζιλίας εννέα άγνωστα μέχρι σήμερα είδη αραχνών. Πρόκειται μάλιστα για είδη πολύχρωμων αραχνών οι οποίες έχουν μάλιστα εντυπωσιακές ικανότητες αναρρίχησης σε δέντρα. Τέσσερα εξ αυτών των ειδών ανήκουν σύμφωνα με τους ειδικούς σε ένα αρχαίο και μυστηριώδες γένος αραχνών.

Δύο από αυτά τα νέα είδη (Iridopelma katiae και Pachistopelma bromelicola) φτιάχνουν την «κατοικία» τους αποκλειστικά στο φυτό bromeliad, ένα πολύ όμορφο μονοκοτυλήδονο φυτό. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιλογή έγινε επειδή το συγκεκριμένο φυτό παρέχει στις αράχνες του είδους νερό και προστασία από το ηλιακό φως. Η έρευνα δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο ZooKeys.


Η αράχνη Iridopelma katiae

Science
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk