Η «Κοκκινοσκουφίτσα», το πασίγνωστο παραμύθι του Σαρλ Περό, με λίγο διαφορετική, όμως, εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τη μορφή της παιδικής όπερας. Εν προκειμένω, δεν είναι ο λύκος εκείνος που τρομοκρατεί την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά εκείνη που κατορθώνει να τον εξουδετερώσει μιλώντας του για καραμέλες και γλυκά τα οποία τον κάνουν να χάσει εντελώς την όρεξή του. Τη μουσική έχει συνθέσει ο αμερικανός Σύμουρ Μπάραμπ και η πρεμιέρα θα δοθεί στο θέατρο «Ολύμπια» στις 3 Νοεμβρίου.
Μετά την περυσινή επιτυχία του «Παπουτσωμένου Γάτου» που σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος, εφέτος τη σκηνοθεσία της παιδικής παραγωγής της Λυρικής έχει αναλάβει ένας νέος σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Καραντζάς, ο οποίος έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο θέατρο (στον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου στη Μικρή Πόρτα αλλά και στον «Μικρό Εγιολφ» του Ιψεν που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών). Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά για την επικείμενη «Κοκκινοσκουφίτσα»:

«Το σπίτι της Κοσκινοσκουφίτσας. Το δάσος. Το σπίτι της γιαγιάς. Το λιβάδι με τις φράουλες. Ο λύκος. Ο χώρος προετοιμασίας των τραγουδιστών. Ο χώρος προετοιμασίας της ορχήστρας. Οι χώροι και οι ιδιότητες μπερδεύονται σε ένα αδιάσπαστο και ενιαίο σύνολο με συνεχόμενες δράσεις και εναλλαγές ρόλων, προκειμένου να ξαναγνωρίσουμε την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, την ιστορία για τη φυγή απ΄το σπίτι και όλους τους κινδύνους που αυτή περικλείει μ΄έναν ανάλαφρο αλλά σκοτεινό τρόπο και με όλους τους συμμετέχοντες- τραγουδιστές, μουσικούς, κομπάρσους- να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του παραμυθιού».

Στις παραστάσεις της ΕΛΣ, την ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής διευθύνουν διαδοχικά ο Γιώργος Αραβίδης, ο Νίκος Βασιλείου και ο Ζαν Κριστόφ Σαρόν, τα σκηνικά είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Τον ρόλο της Κοκκινοσκουφίτσας ερμηνεύουν σε τριπλή διανομή η Λητώ Μεσσήνη, η Νίκη Χαζιράκη και η Βάσια Ζαχαροπούλου. Παραστάσεις ως τις 28 Απριλίου 2013.