Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, διαβάζοντας την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς την πολιτική ηγεσία της χώρας

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά,

Διαβάζοντας την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και την Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία αρνείται να αναλάβει τμήμα της μισθοδοσίας των κληρικών, στάθηκα σε ένα σημείο: Εκεί όπου ο Σεβασμιώτατος τονίζει, για να το ακούν εκείνοι που διαφωνούν με τις απόψεις των Αγίων Πατέρων πάνω στην εκκλησιαστική περιουσία, ότι συνολικά κατά το 2010 όλοι οι φορείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος δαπάνησαν για το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό έργο τους 96.234.510,47 ευρώ.

Σκέφτηκα ότι το φιλανθρωπικό έργο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως «όπλο» σε ανταγωνισμούς, διαφωνίες και διαμάχες ή ως μοχλός πίεσης για να επιτευχθούν οι όποιοι στόχοι. Η φιλανθρωπία είναι κρυφή και δεν περιμένει ανταπόκριση. Η Εκκλησία μού το έμαθε αυτό.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: «Οργισμένη» με την Ελλάδα δηλώνει η… μεγάλη φιλέλλην υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, γιατί κατά την άποψή της «τίποτε δεν προχωρεί στη χώρα».

* Θα ήθελα πολύ, πάρα πολύ, να μπορέσουμε να τη διαψεύσουμε.

* Μπορούμε;

* Εδώ που τα λέμε, μισές δουλειές κάνουμε: Με το που κόψαμε το ρεύμα στο Ασυλο Ανιάτων, τους το ξανασυνδέσαμε! Γιατί; Επρεπε να τους αφήσουμε να σκάσουν! Οικονομική πολιτική με ευαισθησίες δεν γίνεται, έτσι δεν είναι, κυρία Φέκτερ μου;

* Και ενώ εμείς ασχολούμαστε με τέτοια επουσιώδη πράγματα, όπως με το αν δικαιούνται να έχουν ηλεκτρικό φως και κλιματισμό οι τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων, στο εξωτερικό, και δη στην Αμερική, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το πέος του Μικ Τζάγκερ.

* Είναι ή δεν είναι μεγάλο; Οι γνώμες διίστανται. Εγώ πάντως επιλέγω να πιστέψω αυτά που λέει η επί σειρά ετών σύζυγός του Τζέρι Χολ: «Ο Μικ είναι πολύ προικισμένος». Ησύχασα. Και είχα μια αγωνία!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες