Χούμους

Υλικά για 8 άτομα

250 γρ. ρεβίθια
2-3 σκελίδες σκόρδου
1½ κ.γ. αλάτι
χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. ταχίνι
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα (καυτερή)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Την επομένη τα πλένουμε καλά τρίβοντάς τα και τα βράζουμε, χωρίς αλάτι. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε το σκόρδο και το αλάτι με το γουδοχέρι και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί των ρεβιθιών που είχαμε κρατήσει και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι. Βάζουμε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk