Μακαρονάδα με αβγοτάραχο και φλούδα λεμονιού

Yλικά για 4 άτομα

1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
12-16 λεπτές φέτες αβγοτάραχο Μεσολογγίου, καθαρισμένο από το κερί
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 γρ. αντσούγιες
1 σφηνάκι ούζο
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο  
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ, σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αντσούγιες.

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας από πάνω το αβγοτάραχο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
Αντί για ούζο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί ή βότκα.
Του ταιριάζει και λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός.
Για μια πιο οικονομική λύση, υπάρχει και το τρίμμα αβγοτάραχου σε βαζάκι.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk