Αλλάζουμε; Και αν όχι, τι φταίει;

Αλλάζουμε; Και αν όχι, τι φταίει; | tovima.gr

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και όλοι σχολιάζουν το πολιτικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η Ελλάδα.Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ίσως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει.Είναι όμως έτσι? Σαν ένας εικοσάχρονος φοιτητής θεωρώ ότι είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο.Το θέμα είναι που θα οδηγηθούμε.Βαδίζει ο Ελλήνας πολίτης σε κάτι καινούργιο ή επιζητά την ‘’παλιά-Ελλαδάρα΄΄ όπου όλοι μας είχαμε μία ακρη να βολευτούμε,να γλιτώσουμε κανένα πρόστιμο και να βολέψουμε και τα παιδιά μας βρε αδερφε?!

Η απάντηση απαιτέι ώρες συζήτης,αλλά όπως προανέφερα βλέπω τα πράγματα από τη σκοπά ενός νέου-φοιτητή που παρακολουθεί και αντιλαμβάνεται όσο μπορεί την κοινωνία μας. Κατά την άποψη που θα περάσουν αρκετά χρόνια μεχρις ότου η κοινωνία μας αλλάξει προς το καλύτερο.Ισως φανώ γραφικός αλλά ναι…η νέα γενιά είναι το μέλλον.Για να έχουμε μέλλον σαν άτομα,κοινωνία και Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσουμε αίσθημα ευθύνης,να παραδεχόμαστε κάποια λάθη που κάνουμε ανεξαρτήτως ιδεολογίας και να μην τηλεφωνούμε σε κανένα γνωστό του γνωστού προκειμένου να τα κανονίσει για να την γλιτώσουμε και μετά να βρίζουμε και να λέμε φταίει το σύτημα.

Μα…το σύτημα είμαστε εμείς,το σύστημα είναι ο καθρέφτης των αξιών και του πολιτισμού που έχει ένας ολόκληρος λαός.Αρα για να αλλάξουμε το σύστημα είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουμε να ανασυγκροτούμε τις αξίες που έχουμε κληρονομήσει τόσο από την αρχαία όσο και από την σύγχρονη ιστορία μας. Να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να φροντίσουμε να μην ξανασυμβούν.Υπάρχει μία φράση που λέει ότι λαός που δεν έμαθε την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει.Αυτό ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε, διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δυστυχώς θα ξαναβρεθούμε στο αδιέξοδο το οποίο εμείς οι ίδιοι θα έχουμε δημιουργησει αδυνατώντας να βάλουμε τα θεμέλια για μία νέα κοινωνία,για μία νέα Ελλάδα.

Πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες του Ελληνα και θεωρώ ότι όταν θέλουμε,μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά και να ατενίζουε το μέλλον της χώρας μας με αισιοδοξία και όχι με μιζέρια,φτάνει να ανακτήσουμε τις αξίες που κάποιοι,κάποτε θυσιάστηκαν για αυτές.Κλίνω με μία φράση του Καζαντζάκη που θεωρώ ότι πρέπει να την σκεφτούμε και να προβληματιστούμε γύρω από αυτή. Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk