Πώς είναι να μη θέλεις να φεύγεις από το γραφείο

Σε μία χώρα που –όσο κλισέ κι αν ακούγεται- η ανεργία χτυπάει κόκκινο και τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται όλο και περισσότερο, υπάρχουν ακόμα κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Το Great Place to Work Institute Hellas ολοκλήρωσε και φέτος τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School και ανέδειξε τις εταιρείες που συνεχίζουν να σέβονται τους υπαλλήλους και να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Αγώνες μπάσκετ, συνεχής εκπαίδευση, επιδοτούμενα ταξίδια και άψογη συνεργασία με το «αφεντικό». Μπορεί να μοιάζει με δουλειά βγαλμένη από όνειρο θερινής νυκτός, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο κρίσης, αλλά για ορισμένους τυχερούς αποτελεί καθημερινότητα. Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι κάθε πρωί, οι υπάλληλοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, της Medtronic Hellas και της LAMDA Hellix δεν ξεφυσούν επειδή ένας Γολγοθάς υποχρεώσεων ξεκινά, αλλά αντίθετα χαμογελούν για την ευχάριστη «ρουτίνα» που τους περιμένει.

«Το σημαντικότερο είναι ότι στη δουλειά έχουμε όλοι καλές σχέσεις μεταξύ μας και υπάρχει άριστη επικοινωνία. Είμαστε μια παρέα, αισθανόμαστε όλοι ίσοι και μπορούμε να συζητήσουμε άνετα για όλα τα θέματα που μας απασχολούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ξεμαντήλωτος που είναι υπεύθυνος αποθήκης στη Medtronic Hellas, την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας που πήρε το «χρυσό μετάλλιο» στην κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι σύμφωνα με την έρευνα Best Workplaces 2012.

Δημήτρης Ξεμαντήλωτος

«Η εταιρεία μας παρέχει από αυτοκίνητο και laptop μέχρι υπηρεσίες διατροφολόγου. Έχουμε οικογενειακή ιατρική ασφάλιση, πραγματοποιούμε ταξίδια για εκπαίδευση και λαμβάνουμε συχνά δωροεπιταγές αλλά και μπόνους», επισημαίνει ο ίδιος, την ώρα που ο Μπάμπης Λάμπρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και υπάλληλος στο τμήμα Sales Strategy Support της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας -νικήτριας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία άνω των 250 εργαζόμενων-, έρχεται να προσθέσει στα παραπάνω το πριμ παραγωγικότητας και τις παιδικές κατασκηνώσεις. Στη LAMDA Hellix, την τρίτη εταιρεία που πρώτευσε -στην κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι- και δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας ο consulting specialist, Βαγγέλης Βουρδόλης, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις έξτρα παροχές, οι οποίες τονίζει ότι δεν έχουν μειωθεί.

«Κινητό τηλέφωνο, έξοδα μετακίνησης, χρηματικά ποσά ως δώρο γάμου ή για τη γέννηση ενός παιδιού, ασφάλεια ζωής και άτοκα δάνεια σε περίπτωση ανάγκης είναι λίγα μόνο από αυτά που κερδίζει ένας εργαζόμενος, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία», προσθέτει.

Βαγγέλης Βουρδόλης

Οι τρεις υπάλληλοι που έχουν τη χαρά να αποτελούν κομμάτι των βραβευμένων εταιρειών, δουλεύουν οκτώ ώρες την ημέρα –με εξαίρεση ορισμένες ειδικές περιστάσεις-, παρακολουθούν συχνά ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, δεν έχουν υποστεί μείωση στο μισθό τους εν μέσω οικονομικής κρίσης και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν γίνει μάρτυρες μαζικών απολύσεων. Ακόμα, επιμένουν ότι οι υπεύθυνοι είναι πάντα συνεπείς με τις άδειες και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία μάλιστα, «η εταιρεία αυξάνει κλιμακωτά τις ημέρες διακοπών ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας», σύμφωνα με τον Μπάμπη Λάμπρου, που εργάζεται 37 ολόκληρα χρόνια εκεί. «Η ετήσια άδεια μπορεί να φτάσει και τις 30 εργάσιμες ημέρες», προσθέτει για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσους παλεύουν να συμπληρώσουν ένα πενθήμερο.

Οι τρεις πετυχημένες επιχειρήσεις που ξεχώρισαν, φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως την αδιάρρηκτη σχέση της καλής ποιότητας του εργασιακού κλίματος και της επίδοσης των εργαζομένων. Θεωρίες της ψυχολογίας επιβεβαιώνουν άλλωστε, ότι ακόμα και αν ο εργοδότης δείξει απλώς ότι ενδιαφέρεται για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που απασχολούνται οι άνθρωποι που έχει προσλάβει, το κίνητρο των υπαλλήλων θα είναι υψηλότερο και η παραγωγικότητα θα αυξηθεί.

«Ένα σύγχρονο περιβάλλον που καλύπτει τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των υπαλλήλων, είναι σαφές ότι αποτελεί το ζητούμενο του κάθε εργαζομένου», τονίζει ο Βαγγέλης Βουρδόλης της LAMDA Hellix. «Τα τρία στοιχεία που μας διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες εταιρείες είναι οι αξίες, η εμμονή στην ποιότητα και φυσικά οι άνθρωποι», συνεχίζει μιλώντας με περηφάνια για την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Data Center Infrastructure Outsourcing & Integration και ο Μπάμπης Λάμπρου προσθέτει από την πλευρά του: «Η ποιότητα των προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η προτεραιότητα που δίνει στον άνθρωπο και η εταιρική κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύει κάνουν τη διαφορά και την τοποθετούν στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

Μπάμπης Λάμπρου

Όσο για τα προβλήματα; Η απάντηση και των τριών είναι ομόφωνη. Δεν αντιμετωπίζουν πολλά, αλλά ακόμα και αν τύχει να συναντήσουν κάποια, οι αρμόδιοι τους βοηθούν να τα επιλύσουν και μάλιστα «ισχύει και το σύστημα της ανοιχτής πόρτας, αφού κάθε συνάδελφος αισθάνεται ευπρόσδεκτος σε όλα τα γραφεία», όπως εξηγεί ο Βαγγέλης Βουρδόλης.

Η δουλειά καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής όσων δεν έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες που νοιάζονται για τις ανάγκες των υπαλλήλων και κρατούν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου. «Η δουλειά μου με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ ως προσωπικότητα», καταλήγει μετά από 11 χρόνια εργασίας στη Medtronic Hellas ο Δημήτρης Ξεμαντήλωτος, για να βάλει τα γυαλιά σε όσους πιστεύουν ότι η λέξη αγγαρεία είναι συνώνυμη της απασχόλησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk