Το Great Place to Work Institute Hellas ολοκλήρωσε και φέτος την έρευνα Best Workplaces, τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, και ανακοίνωσε τη λίστα με τις καλύτερες επιχειρήσεις που αξίζει να εργάζεται κάποιος το 2012.

Το Ινστιτούτο Great Place to Work®, διακρίνει φέτος 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

– 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους
– 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, και για πρώτη φορά φέτος
– 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν ως Best Workplaces 2012 είναι οι εξής:
Best Workplaces 2012
Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι
Κατηγορία 50 – 250 εργαζόμενοι
Κατηγορία 20 – 49 εργαζόμενοι
1
Αθηναϊκή Ζυθοποιία
1
Medtronic Hellas
1
LAMDA Hellix Data Centers
2
Kleemann Hellas
2
GE Healthcare
2
SAS Institute
3
Club Hotel Casino Loutraki
3
LeasePlan Hellas
3
1-Source Aero Services
4
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
4
Data Communication
4
Edenred
5
Leroy Merlin
5
JTI
5
Sprint Integrated Communications
6
Pharmathen
6
MARS Hellas
7
Παπαστράτος
7
General Mills
8
Όμιλος Henkel-Rilken
8
Genesis Pharma
9
Κωτσόβολος / Dixons South-East Europe
9
International Life Α.Ε.Α.Ζ.
10
Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού)
10
British American Tobacco Hellas

Λίγα λόγια για την έρευνα Best Workplaces 2012: Η έρευνα έτρεξε το φθινόπωρο του 2011 και συμμετείχαν συνολικά 51 εταιρείες διαφόρων μεγεθών και από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απασχολούν στο σύνολό τους πάνω από 21.000 εργαζομένους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 7577. Οι αριθμοί αυτοί, πιστοποιούν ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Great Place to Work® Institute Hellas με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικότερα σε ένα δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Η βράβευση των εταιρειών θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2012 κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Mε την αφορμή της επετείου των 10 χρόνων Best Workplaces στην Ελλάδα, θα δοθούν τρία ειδικά βραβεία σε εταιρείες για τις εξαιρετικές πρακτικές που εφαρμόζουν αναφορικά με τους εργαζόμενους τους στους εξής τομείς:

Σεβασμό της Διαφορετικότητας και Ίσων Ευκαιριών
Αφορά την προώθηση της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο. Υποψήφιες για αυτό το ειδικό βραβείο είναι οι εταιρείες:

– GE Healthcare
– Kleemann Hellas
– Medtronic Hellas

Συστηματική και Αποτελεσματική Επικοινωνία
Αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων εσωτερικής επικοινωνίας με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι να είναι ενήμεροι για τα νέα και τις δραστηριότητες της εταιρείας. Υποψήφιες για αυτό το βραβείο είναι οι εταιρείες:

– Αθηναϊκή Ζυθοποιία
– Kleemann Hellas
– Leroy Merlin

Εκπαίδευση με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων
Αφορά στη συστηματική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες, ικανότητες και επιθυμίες του εργαζόμενου. Υποψήφιες για αυτό το βραβείο είναι οι εταιρείες:

– Αθηναϊκη Ζυθοποιία
– Genesis Pharma
– JTI

Οι νικήτριες εταιρείες θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Ινστιτούτου για συνεχή καινοτομία και πρωτοπορία, η φετινή τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω «live streaming». Όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να συνδεθούν στις 24 Απριλίου 2012 στις 19.30 με το site του Great Place to Work® Institute Hellas: www.greatplacetowork.gr. Από την ιστοσελίδα www.tovima.gr τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα παρέχεται ο σχετικός σύνδεσμος (link) για την απευθείας σύνδεση.

Τέλος, οι εταιρείες που βραβεύονται στην Ελλάδα θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στη Γερμανία.
Σχετικά με το Great Place to Work® Institute:
Το Great Place to Work® Institute είναι μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία αξιολόγησης και έρευνας με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία, που έχει αφιερωθεί για πάνω από 20 χρόνια στο «χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να μεταμορφώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». Το Ινστιτούτο για να διαμορφώσει την λίστα των Best Workplaces στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες εθνικές λίστες σε περισσότερες από 45 χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιεί το εργαλείο Trust Index© για την έρευνα των απόψεων των εργαζομένων και το Culture Audit© για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών. Το Ινστιτούτο αξιολογεί και βραβεύει τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα σε όλον τον κόσμο, οργανώνει συνέδρια και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν στην εταιρεία τους ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τα αποτελέσματα αυτής, μπορείτε να ανατρέξετε στο site του Ινστιτούτου: www.greatplacetowork.gr ή να επικοινωνήσετε με το Great Place to Work® Institute Hellas και την κα Ανθή Τσέντου, τηλ: 2106971098, φαξ: 2106985810, e-mail: info@greatplacetowork.gr