Μια μίνι φούστα σε έντονο ροζ χρώμα με φαρδιές πιέτες. Χαρακτηριστική του «Preppy style» το οποίο θα κυριαρχήσει το φετινό καλοκαίρι. Αξίας μόλις 40 ευρώ και με την υπογραφή του οίκου Therapy.

Η Prada αντίθετα προτείνει μίντι φούστα από broderie anglaise σε απαλό ροζ. Η πολυσυζητημένη Σάρα Μπάρτον σχεδιάζει για τον Alexander McQueen ζακέτα από ροζ σιφόν, κεντημένη με λευκές πέρλες η οποία πωλείται σε τιμή απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς.

Οι fashion editors των μεγάλων περιοδικών μόδας επιλέγουν να συνοδεύσουν το αγαπημένο χρώμα της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, με ασημένια χαμηλοτάκουνα μποτίνια και flat σανδάλια ή ψηλοτάκουνες εκκεντρικές γόβες.

Όλα είναι τυλιγμένα σε ένα ροζ σύννεφο. Μια τεράστια καραμέλα που «μυρίζει» όπως το «Candy» της Prada. Τα φορέματα, τα ταγέρ με ρετρό αναφορές, τα πουκάμισα, οι μπλούζες, τα μαγιό, τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα είναι ροζ. Σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης η μόδα στέλνει αισιόδοξα μηνύματα.

Ο Raymond Meier, ο Steven Meisel, ο Tim Walker, ο Mario Testino, ο Patrick Demarchelier, ο Daniel Jackson, ο Neil Kirk, οι διασημότεροι φωτογράφοι του κόσμου «κλείνουν» στο φακό τους το μοναδικό, υπέροχο ροζ.

Η Gisele Bundchen, η Arizona Muse, η Kirsi Pyrhonen, η Kate Moss, η Magdalena Frackowiak, η Emily Baker, η Maria Bradley και άλλα super models απολαμβάνουν το «παιχνίδι» με το ροζ. Όπως οι big stars και celebrities.

Η Αντζελίνα Τζολί ζητάει όλο και πιο συχνά από τη φίλη της Donatella Versace να σχεδιάζει αποκλειστικά για κείνη βραδινά φορέματα από απαλό ροζ σατέν. Η Σαρλίζ Θερόν τυλίγεται στις ροζ μουσελίνες του οίκου Christian Dior.

Η Χάιντι Κλουμ προτιμάει τα ροζ φορέματα του Marni και η fashion icon Δάφνη Γκίνες, πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου, τις ροζ δημιουργίες της Σάρα Μπάρτον.

Τι είναι όμως αυτό που έκανε τους κορυφαίους σχεδιαστές του πλανήτη να…τα βάψουν ροζ; Είναι σίγουρα η «νοσταλγία». Μια τάση επιστροφής στο παρελθόν. Οι designers λατρεύουν τα 60’s φορέματα και το girly look. Η καινούργια μόδα γυρίζει πολύ συχνά πίσω.

Στο παρελθόν, στις ηρωίδες του Χόλιγουντ και στις κυρίαρχες γυναικείες φιγούρες που οι paparazzi κυνηγούσαν στο Κάπρι, το Σεν Τροπέ, τις Μπαχάμες. Οι γυναίκες φορούν ροζ μπικίνι, φούξια κραγιόν στα χείλη, δαντελένια φορέματα, ροζ σατέν mules Miu-Miu και ασημένια σανδάλια του Christopher Kane. Θυμίζουν κορίτσια του Τζέιμς Μποντ, ή τα it-girls που χόρευαν κλέβοντας την παράσταση στα καλοκαιρινά clubs.

H «σκληρή» editor in chief της Αμερικανικής «Vogue» Άννα Γουϊντουρ, επέλεξε να ντύσει με παστέλ χρωματισμούς ακόμα κι αυτήν την μεγάλη κυρία του διεθνούς κινηματογράφου. Την Μέριλ Στριπ. Αν και η ίδια η big star είχε τις αμφιβολίες της.

Τελικά η Μέριλ απέδειξε ότι μια γυναίκα μπορεί να φωτογραφηθεί για την «Βίβλο» της παγκόσμιας μόδας και να μαγνητίσει. Ακριβώς όπως στις ταινίες της. Χωρίς να φοράει απαραίτητα ιλιγγιώδη ντεκολτέ ή μίνι. Μια γυναίκα άλλωστε η οποία έχει περάσει το 45ο έτος της ηλικίας της δεν πρέπει να φοράει ποτέ μίνι, όπως έλεγε η πρώην (;) συνάδελφός μας Καρίν Ρόιτφελντ.

Τα ροζ διαμάντια του οίκου Cartier συνοδεύουν εξαιρετικά τα outfits της νέας σεζόν…Πρώτη τα «λανσάρισε» η Μόνικα Μπελούτσι στη διάρκεια της επίσκεψής της στην καινούργια boutique Cartier στην Αγία Πετρούπολη.

Γυρίζοντας άλλωστε στο παρελθόν πρέπει να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Αικατερίνη όπως και πολλά άλλα μέλη της Δυναστείας των Ρομανόφ, προτιμούσαν τα ροζ διαμάντια. Η συλλογή “Sortilège” του Cartier είναι γεμάτη από διαμάντια και πέρλες σε εκτυφλωτικό ροζ.

Με…ροζ, αισιόδοξη διάθεση επιλέγουμε τα ωραιότερα pink του φετινού καλοκαιριού

-Τις ροζ πουκαμίσες του Leonard.

-Τα πλισέ φορέματα του οίκου Dior.

-Τα μαντό με το κοντό μανίκι και την λεπτή ζώνη της Nicole Farhi.

-Τα φαρδιά παντελόνια από σιφόν της Victoria Beckham.

-Τις τουνίκ με τα βολάν του Yves Saint Laurent.

-Τις φούστες με τα βολάν στο πλάι by Jason Wu.

-Τα φορέματα με τον «ένα ώμο» του Lanvin.

-Τα shorts της Chloé.

-Τα φορέματα της Prada που ανοίγουν στο κάτω μέρος σαν μικρές βεντάλιες και συνοδεύονται από εκκεντρικά πέδιλα του οίκου σε κίτρινο και σκούρο πράσινο χρώμα.

-Τα ροζ επίσης φορέματα της Bottega Veneta με τις χαρακτηριστικές μεγάλες τσάντες του οίκου σε… ροζ αυτή τη φορά.

-Τις πλατφόρμες με τα ροζ πον-πον ακριβώς πάνω στα δάχτυλα και την υπογραφή Nicholas Kirkwood.

-Τα μεγάλα γυαλιά από ροζ κόκαλο του Tom Ford.

-Το φουλάρι σε έντονο ροζ χρώμα του Emilio Pucci.

-Την ροζ τσάντα με την κλειδαριά των Dolce & Gabbana.

-Τα ροζ impudique κραγιόν του οίκου Guerlain.

-To make up των μοντέλων στο fashion show του οίκου Louis Vuitton. Πορσελάνινο πρόσωπο, απαλές σκιές στα μάτια, τεράστιες ψεύτικες βλεφαρίδες και περλέ χείλη. Τα μαλλιά τραβηγμένα σε 60’s «μπανάνες» με λεπτές «στέκες» στο μπροστινό μέρος. Κινηματογραφικές ηρωίδες , σε απαλό ροζ φόντο…

Καλοκαίρι 2012! Η αποθέωση του pink.

Have fun…