Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύουν τις ανοιχτές πωλήσεις

Η Ισπανία και το Βέλγιο προστίθενται στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που θα θα απαγορεύσουν τις ανοιχτές πωλήσεις (short-selling) των αποθεμάτων από την Παρασκευή, όπως άλλωστε θα πράξουν η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών

Η Ισπανία και το Βέλγιο προστίθενται στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που θα θα απαγορεύσουν τις ανοιχτές πωλήσεις των αποθεμάτων από την Παρασκευή, όπως άλλωστε θα πράξουν η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ανακοίνωσε επίσης, ότι θα εμποδίσει όσους διαδίδουν ψευδείς ή παραπλανητικές ειδήσεις στην αγορά. Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε οδηγία της ΕΕ που απαγορεύει τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα και ανακοίνωσε πως οι Ευρωπαϊκές αρχές θα υιοθετήσουν αυστηρή στάση έναντι οποιασδήποτε κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απαγόρευσαν τις ανοιχτές πωλήσεις και οι αρχές της Τουρκίας και της Κορέας, ενώ υπήρξαν και συζητήσεις για άλλες χώρες.

Σημειώνεται εδώ ότι ιδιαίτερα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει σημαντικές διακυμάνσεις προκαλώντας τις συνεχείς αναστολές στη διαπραγμάτευση κυρίως τραπεζικών μετοχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk