Το νέο αντρικό ορόσημο

Τελικά, το χαρακτηριστικό που τα αλλάζει όλα είναι η δίψα να πας ένα βήμα παραπέρα, να κατακτήσεις ακόμη μία κορυφή. Αν αυτή η τάση είναι έμφυτη φυσική ανάγκη ή συνειδητή απόφαση ζωής, λίγη σημασία έχει. Η ιστορία του οίκου Cartier δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας όσον αφορά την παράδοση που τον χαρακτηρίζει στην ανεξάντλητη έρευνα και την αναζήτηση της πρωτοπορίας. Αυτή η παράδοση πυροδότησε τον σχεδιασμό του Calibre de Cartier που είναι ίσως από τα πιο ωραία modern classics ρολόγια από στιβαρό ατσάλι.

Τελικά, το χαρακτηριστικό που τα αλλάζει όλα είναι η δίψα να πας ένα βήμα παραπέρα, να κατακτήσεις ακόμη μία κορυφή. Αν αυτή η τάση είναι έμφυτη φυσική ανάγκη ή συνειδητή απόφαση ζωής, λίγη σημασία έχει. Η ιστορία του οίκου Cartier δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας όσον αφορά την παράδοση που τον χαρακτηρίζει στην ανεξάντλητη έρευνα και την αναζήτηση της πρωτοπορίας.

Αυτή η παράδοση πυροδότησε τον σχεδιασμό του Calibre de Cartier που είναι ίσως από τα πιο ωραία modern classics ρολόγια από στιβαρό ατσάλι. Οι γραμμές του είναι αδρές και κλασικές, αλλά η συνολική αίσθηση του, ευφάνταστη και πρωτοποριακή. Γιατί; Γιατί η στρογγυλή κάσα με διάμετρο 42 χιλιοστών μοιάζει να επιμηκύνεται από τις τέσσερις γωνίες, ενώ η κορώνα δεσπόζει επιβλητικά τοποθετημένη στη θέση της.

Η μεγάλη ανατροπή συνίσταται στην αρίθμηση, αφού επάνω στο καντράν συνυπάρχουν αρμονικά η ρωμαϊκή αρίθμηση με τα αραβικά νούμερα. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Calibre de Cartier βρίσκεται στη καρδιά του: Ο μηχανισμός Calibre 1904-PCMC αποκαλύπτεται από διάφανο κρύσταλλο στο πίσω μέρος του ρολογιού για να επιδείξει την ασύγκριτη τεχνική αρτιότητα ενός οίκου-ορόσημου για τους αιώνιους εραστές της υψηλής ωρολογοποιίας. Ο μηχανισμός κουρδίζεται μόνος του και έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από τους τεχνίτες των εργαστηρίων της Cartier.

Για περισσότερες πληροφορίες: Boutique Cartier, Βουκουρεστίου 7, Σύνταγμα, 2103313600

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk