Μακαρόνια παστιτσάδα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υ

Υλικά για 4 άτομα

Για το κρέας
600 γραμμ. μοσχάρι (χτένι σπάλας), σε μικρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 ξυλάκι κανέλας
2 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
200 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκια ντομάτα (στην εποχή της), τριμμένη
2 κ.σ. πελτέ
50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
500 γραμμ. μακαρόνια για παστίτσιο (χοντρά με τρύπα)
κεφαλογραβιέρα, φρεσκοτριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Προτού το αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk