* Vivartia: Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη Vivartia θα αναλάβει, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, ο κ. Ι.Αρτινός, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Ρrocter&Gamble Ηellas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Δ.Μαλαματίνας, διευθύνων σύμβουλος της ΜΙG, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ένταξη του κ. Αρτινού στον όμιλό μας και για το ότι θα ηγηθεί της μεγαλύτερης εταιρείας μας,της Vivartia.Ο κ. Αρτινός είναι ένα στέλεχος παγκόσμιας κλάσης, με πολυετή εμπειρία σε μια παγκόσμια εταιρεία που φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων και του τρόπου διοίκησης, την Ρrocter&Gamble». Σημειωτέον ότι ο κ. Αρτινός έχει εργαστεί στην Ρrocter&Gamble επί 18 συνεχή έτη σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων διοικητικών σε Γενεύη, Λονδίνο και Αθήνα.

* Εθνική Ασφαλιστική: Νέα προϊόντα στον τομέα των κινδύνων ανικανότητας για εργασία, στον τομέα της προστασίας από σοβαρές ασθένειες και στον τομέα των συντάξεων ανακοίνωσε η εταιρεία στο 27ο Συνέδριο Πωλήσεων. Σημαντικότερο αυτών θεωρείται η Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη: Η ευελιξία αφορά την πληρωμή των ασφαλίστρων που το ύψος και η συχνότητά τους επιλέγονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο. Η τελική σύνταξη χτίζεται σταδιακά από διαδοχικές αγορές επί μέρους συντάξεων και το αποτέλεσμα αυτού του μηχανισμού είναι η αυτονομία των παροχών που έχουν πιστωθεί στο πρόγραμμα από τις μελλοντικές πληρωμές ασφαλίστρων.

* easyJet: Ως «η καλύτερη Low Fare αεροπορική εταιρεία» βραβεύτηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία low fare easyJet, από το περιοδικό «Βusiness Τraveller» στο Λονδίνο. Μέσα από τον θεσμό των βραβείων Βusiness Τraveller, που διεξάγεται εδώ και 20 χρόνια, οι αναγνώστες ψηφίζουν και αναδεικνύουν τις εταιρείες οι οποίες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, με την easyJet να αποτελεί μια από αυτές. Τα τελευταία 10 χρόνια η easyJet έχει διακριθεί ανάμεσα σε ανταγωνιστικές εταιρείες όπως οι Αir Αsia, Αir Βerlin, ΒΜΙ Βaby και Jet2.

* ΙΚΕΑ: Την εταιρεία Real Consulting επέλεξε ο όμιλος Fourlis για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ολοκληρωμένου συστήματος SΑΡ ΕRΡ για την ενδο-επιχειρησιακή οργάνωση των back office λειτουργιών της θυγατρικής του Ηouse Μarket η οποία έχει το franchise, καθώς και την ευθύνη ανάπτυξης και λειτουργίας των καταστημάτων της αλυσίδας ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

* Cosmos Βusiness Systems: Στην εταιρεία κατακυρώθηκε το έργο προμήθειας εξοπλισμού του ΟΓΑ ύστερα από επαναληπτικό ανοικτό διαγωνισμό με ημερομηνία διεξαγωγής στις 14.4.2010. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον διαγωνισμό συμμετείχαν πλην της Cosmos, οι εταιρείες Επαφος, Πλαίσιο, Διάγραμμα, CΡΙ, Αltec, Ηipac, Ρansystems, Αlgosystems και Βyte. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 120.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ο κύκλος εργασιών της το 2009 ανήλθε στα 17,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου σε 18 εκατ. ευρώ.