– Διανύετε την πιο επιτυχημένη σεζόν από πλευράς τηλεθεάσεων στη Cinemania;

«Η περυσινή ολοκληρωμένη σεζόν ήταν η πιο επιτυχημένη, ενώ εφέτος στις τρεις πρώτες εκπομπές που έχω βγάλει μέχρι στιγμής με χαρά μου διαπιστώνω ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ παραπάνω». – Εχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό; «Αλλαξε η εκπομπή ώρα μετάδοσης και από μεταμεσονύχτια πήγε μεσάνυχτα,αποπεριθωριοποιήθηκε.Επίσης εφέτος γίνονται εκπομπές που μπορεί πλέον να παρακολουθήσει και το κοινό της ΕΤ3. Είχε παρατηρηθεί ότι το κοινό που παρακολουθούσε την εκπομπή ήταν αυτόνομο, ήταν οι φίλοι της εκπομπής».

– Δηλαδή ποιο είναι το κοινό της ΕΤ3; «Είναι μεγάλο ηλικιακά κοινό και η ΕΤ3 πρέπει να είναι το κανάλι με το πιο γερασμένο κοινό.Η ΕΤ3 δεν έχει νεανικές εκπομπές.Εγώ είμαι παραφωνία, δεν ασχολούμαι με τα Βαλκάνια και την περιφέρεια».

– Εχετε μανία με τον κινηματογράφο; «Οχι. Εχω μανία με τις ταινίες». – Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία; «Είναι τρεις ελληνικές ταινίες.Τα δύο “ΘΒ” και το “Της κακομοίρας”. Οσες φορές και να τις δω, που μπορεί να τις έχω δει και 70 φορές, πέφτω κάτω από τα γέλια».

– Υπάρχει κάποιος έλληνας ηθοποιός που θα μπορούσε να κάνει σήμερα καριέρα στο εξωτερικό; «Αν μπορούσε, γιατί δεν την έχει κάνει; Σήμερα πια υπάρχουν τα μέσα να πας έξω πολύ πιο εύκολα.Ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κάτι έξω είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Εχει την ευφυΐα να κάνει αυτό που κάνει στην αγγλική γλώσσα.Είναι πολύπλευρο ταλέντο». – Πόσο έχει επηρεαστεί η Cinemania από τη γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στην ΕΡΤ;

«Η ΕΤ3 ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μια πολιτική που δεν με βρίσκει σύμφωνο.Το καλοκαίρι εγκρίνονται 10,το πολύ 15 επεισόδια. Επανεξεταζόμαστε κάθε Δεκέμβριο για τη συνέχιση της συνεργασίας.Εφέτος έγινε πάλι αυτό και δεν κρύβω ότι ενοχλήθηκα.Σε μια εκπομπή που έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια και έρχεται ύστερα από μια καλή χρονιά σε τηλεθεάσεις και κριτικές δεν μπορείς να της κάνεις αυτό το πράγμα. Ενιωσα να μειώνομαι. Πήρα μια υπόσχεση από τους υπευθύνους ότι θα έπαιρνε παράταση, ήλθαν οι εκλογές και,όπως όλες οι εξωτερικές παραγωγές,είμαστε στον αέρα».

– Φοβάστε ότι κάποια στιγμή μπορεί να δείτε το όνομά σας σε κάποια λίστα υψηλά αμειβομένων;

«Κάποτε είχα πει ότι η ΕΤ3 και γενικότερα η κρατική τηλεόραση έπρεπε να δημοσιοποιεί το κοστολόγιο και τις αμοιβές και αυτό ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Εισέπραξα μηνύματα δυσαρέσκειας.Γιατί να μην είναι γνωστό και να αιτιολογείται το κόστος εκπομπών που πληρώνονται από δημόσιο χρήμα; Εμείς είμαστε εκπομπή low budget».

– Εχετε ποτέ δεχθεί πρόταση από ιδιωτικό κανάλι να μεταγραφείτε;

«Οχι, ποτέ ως σήμερα». – Θα το θέλατε; Πιστεύετε ότι θα ταίριαζε η εκπομπή σας;

«Αυτό δεν το ξέρω.Ως σήμερα οι εκπομπές για τον κινηματογράφο δεν αφορούσαν το ευρύ κοινό. Οταν όμως βλέπω τη συγκεκριμένη εκπομπή να κάνει νούμερα 7%,8% και 9% στην ΕΤ3,φαντάζομαι ότι μπορεί να είχε καλύτερη πορεία.Από την άλλη όμως είμαι πιστός σε ένα κανάλι που με στηρίζει επί 11 χρόνια».

( agrammeli@tovima.gr)