Τα μάθατε τα νέα;

Ακούτε για να μαθαίνετε: Τι πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του (και διατηρεί τη σωματική του ακεραιότητα) στην ταραγμένη ετούτη προεκλογική περίοδο; Αντί να κλείνεται σε γραφεία και σε σαλόνια παρέα με γραμματείς, image makers, ψηφοφόρους που ζητάνε ρουσφέτια κτλ., φοράει άνετα παπούτσια και περιοδεύει στις λαϊκές αγορές. Ετσι εμφανίζεται πιο προσιτός στον λαό (σπουδαίο πράγμα να διαλέγεις λαχανίδες δίπλα στον βουλευτή ή και στον υπουργό τού αύριο, ξαφνικά τον βλέπεις με άλλο, πιο φιλικό μάτι) αλλά και γλιτώνει από κακοτοπιές.

Ακούτε για να μαθαίνετε: Τι πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του (και διατηρεί τη σωματική του ακεραιότητα) στην ταραγμένη ετούτη προεκλογική περίοδο; Αντί να κλείνεται σε γραφεία και σε σαλόνια παρέα με γραμματείς, image makers, ψηφοφόρους που ζητάνε ρουσφέτια κτλ., φοράει άνετα παπούτσια και περιοδεύει στις λαϊκές αγορές. Ετσι εμφανίζεται πιο προσιτός στον λαό (σπουδαίο πράγμα να διαλέγεις λαχανίδες δίπλα στον βουλευτή ή και στον υπουργό τού αύριο, ξαφνικά τον βλέπεις με άλλο, πιο φιλικό μάτι)

αλλά και γλιτώνει από κακοτοπιές. Οπως έγινε με την υποψήφια του ΠαΣοΚ κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία χθες στις 11.45 το πρωί, την ώρα που σημειωνόταν έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού (μικρής ισχύος) στην είσοδο του διαμερίσματός της στο Κολωνάκι, θαύμαζε από κοντά τους θησαυρούς της ελληνικής γης στη λαϊκή των Αγίων Αναργύρων- οι οποίοι άγιοι έβαλαν το χέρι τους και η έκρηξη ήταν αναίμακτη.

Οπως κι αν έχει, μπαμ ηκούσθη στον αέρα και κοψοχόλιασε τους Κολωνακιώτες που εκείνη τη στιγμή ατένιζαν νωχελικά τον Λυκαβηττό (οι έχοντες θέα στον λόφο) ή τον Σαρωνικό (οι κάτοικοι των προνομιούχων ρετιρέ που βλέπουν προς Πειραιά- Φάληρο μεριά). Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα- στις 11.27 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στις 11.28 στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter- αλλά όλα έγιναν τόσο γρήγορα, κάτι σαν σε ταινία του ΚουέντινΤαραντίνο. Περιπολικά της Αμέσου Δράσεως απέκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία, ντουντούκες άρχισαν να διατάζουν τους περιοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, περίοικοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν με ποιο δικαίωμα οι ντουντούκες παραβίαζαν την ησυχία τους…

Ωσπου στις 11.45 ακούστηκε η έκρηξη. Και το Κολωνάκι έγινε Σικάγο.

Ευτυχώς τη στιγμή εκείνη η αλλοδαπή οικιακή βοηθός της κυρίας Κατσέλη απουσίαζε, είχε πάει για ψώνια. Οπότε γλίτωσε, όπως και η κυρία της, την τρομάρα ή- ποιος ξέρει- τον τραυματισμό της. Αλλη μία απόδειξη της ευεργετικής επίδρασης που μπορεί να έχουν ενίοτε στον ανθρώπινο οργανισμό οι περιοδείες σε λαϊκές αγορές, σουπερμάρκετ, μπακάλικα, ακόμη και ντελικατέσεν… Είτε είστε πολιτικός είτε απλή υπηρέτρια πολιτικού.

Βόμβες στο Κολωνάκι, εκατέρωθεν πυρά από ΝΔ και ΠαΣοΚ στη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές με θέμα την προβολή των κομμάτων. Πρώτος ο εκπρόσωπος των «πράσινων» κ. Μ. Παπαϊωάννου κατηγόρησε την ΕΡΤ για κακή λειτουργία, ζήτησε παρέμβαση του ΕΣΡ και κατήγγειλε παραβίαση από τη ΝΔ της συμφωνίας για τις γιγαντοαφίσες επισημαίνοντας (με το δίκιο του) ότι η πόλη έχει γεμίσει με τεράστια προφίλ του κ. Κ. Καραμανλή – και δεν είναι και φωτογενής, πανάθεμά τον!

Ακολούθως ο εκπρόσωπος των «γαλάζιων» κ. Ελ. Ζαγορίτης επιτέθηκεστον κ. Παπαϊωάννου κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ενώ θα μπορούσε χωρίς να κάνει φασαρία, ήσυχα ήσυχα, να προσλάβει ένα συνεργείο αφισοκόλλησης και να γεμίσει όσους τοίχους δεν έχουν πάνω τους τον κ. Καραμανλή με τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ετσι θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Ολοι εκτός από τους πολίτες της πνιγμένης στον χαρτοπολτό Αθήνας. Αλλά ποιος τους λογαριάζει αυτούς; Ειδικά μετά τις εκλογές, κανένας.

Ενώ μερικοί μερικοί τσακώνονται για τις αφίσες, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τσακώνεται με τον κ. Α. Βγενόπουλο του ομίλου ΜΙG. Η εταιρεία, ιδιοκτήτρια πλέον της Οlympic Αir, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την επόμενη κυβέρνηση το άνοιγμα του φακέλου Αegean καθώς αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε και ευδοκίμησε η εταιρεία αυτή εις βάρος της Ολυμπιακής. Και έκανε λόγο για «ενδεχόμενη εμπλοκή» της κυρίας Μπακογιάννησε διοικητικές πράξεις που ενίσχυσαν «υπογείως» την Αegean. Η δε κυρία Μπακογιάννη κατήγγειλε ότι δέχεται λάσπη και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αποδίδοντας την επίθεση του κ. Βγενόπουλου σε προσπάθεια εμπλοκής της «σε επιχειρηματικό πόλεμο». Απ΄ ό,τι καταλαβαίνετε, όσοι ανησυχούσατε για την υγεία της, αναρρώνει κανονικότατα, για να μην πω ότι είναι πιο καλά από όλους μας. Και ενώ ως σήμερα τηρούσε μια μάλλον… διακριτική προεκλογική στάση (μεσολάβησε και η εισαγωγή της στο «Ερρίκος Ντυνάν»), τώρα ορμάει στην αρένα με όλη τη μητσοτακική ορμή των γονιδίων της!

Γαλάζιων… αποχρώσεων η ορμή της κυρίας Μπακογιάννη, κόκκινων, κατακόκκινων εκείνη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα. Η οποία χθες το πρωί περιόδευσε στο Πέραμα και κάλεσε τους εργαζομένους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη «να φοβίσουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ τα δύο μεγάλα κόμματα». Ωραία, ας πούμε ότι ψηφίσαμε ΚΚΕ και τα φοβίσαμε. Μετά; Μετά «θα τους πω πως δεν κρατάς κακία. / Πως θέλεις μόνο να ζήσει η πατρίδα σου» που γράφει και ο Πάμπλο Νερούδα στο «Γενικό Ασμα». Σαν πολύ γενικό δεν ακούγεται όμως αυτό; Μετά τις εκλογές περιμένεις λύσεις. Τι λύσεις θα σου προσφέρουν θεωρίες και ιδεολογίες ναυαγισμένες; Οσο δίκαιες και αν ακούγονται.

Θα μου πείτε, από το «ψηφίστε μας για να ψωμολυσσάξετε» του κ. Καραμανλή, χίλιες φορές τα ραγισμένα όνειρα, οι ξεβαμμένες υποσχέσεις του κομμουνισμού. Ας το δούμε με λυρική διάθεση το θέμα: Η ελπίδα μπορεί να φυτρώσει ακόμη και μέσα από τις ρωγμές των κατακερματισμένων αυτών ονείρων και να μας γλυκάνει έστω για λίγο.

Αρκεί κάποιος να τη σπείρει. Πράγμα που ο κ. Καραμανλής αρνείται επίμονα. Υστερα από πέντε χρόνια κακής διαχείρισης, έχει ξεμείνει από σπόρους…

«Κινηθείτε στην πόλη με ποδήλατο, συμφέρει!» μας προτρέπουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης. Εμείς να κινηθούμε. Το ΕΚΑΒ θα κινηθεί εγκαίρως να μας μαζέψει όταν θα μας έχουν κάνει χαλκομανία οι μανιασμένες σοφεράντζες που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες; Γιατί, ό,τι και να λέμε, η ποδηλασία στις αφιλόξενες πόλεις μας, όπου τα αυτοκίνητα έτσι και βρεθείς στον δρόμο τους αντί να φρενάρουν πατάνε γκάζι για να σε αποτελειώσουν, είναι extreme sport, όχι; Οπότε, για πόλεις σαν τις δικές μας, μοναδικά ασφαλή ποδήλατα είναι εκείνα που έχουν τα γυμναστήρια. Τα κολλημένα στο έδαφος, που τα καβαλάς και πηγαίνεις, πηγαίνεις, πηγαίνεις, για να βρίσκεσαι πάντα, όσα χιλιόμετρα και αν έχεις κάνει, στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, αλλά είσαι τουλάχιστον ασφαλής.

Κύριε διευθυντά

Αν κάποτε είχε απονεμηθεί στην κυρία Μαρίνα Τσιντικίδου το βραβείο «Μις Μάντισον» για τα ωραιότερα ελληνικά πόδια, σήμερα της απονέμω το βραβείο «Μις Μούγγα». Πρόκειται για τη μοναδική υποψήφια βουλευτή η οποία από τότε που ανακοινώθηκε η κάθοδός της με τη ΝΔ (ύστερα από ένα αποτυχημένο φλερτ με τον ΛΑΟΣ) δεν έχει αρθρώσει λέξη! Ή μήπως περιμένει να… μιλήσουν τα έργα της;

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk