Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Γ. Βερναδάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας. Ο κ. Βερναδάκης είναι εκπαιδευτικός και διετέλεσε διοικητής στον Οργανισμό μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση το 2004. Η καταγγελία είναι σοβαρή και αν όντως ενέχει έστω και «κόκκους αληθείας», όπως λένε, αγγίζει και τα όρια της ποινικής δικαιοσύνης. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν …

Παραίτηση
Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Γ. Βερναδάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας. Ο κ. Βερναδάκης είναι εκπαιδευτικός και διετέλεσε διοικητής στον Οργανισμό μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση το 2004.

Της τελευταίας στιγμής 1
Η καταγγελία είναι σοβαρή και αν όντως ενέχει έστω και «κόκκους αληθείας», όπως λένε, αγγίζει και τα όρια της ποινικής δικαιοσύνης. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καταγγέλλουν ότι προ ημερών έφθασε στο υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία παρείχε τη δυνατότητα σε όποιον υπάλληλο επιθυμούσε(;) να μεταταγεί στο υπουργείο Οικονομικών.

* * *
Με βάση τον νόμο, μια τέτοια εγκύκλιος γίνεται γνωστή σε όλους τους υπαλλήλους κα ο καθένας πράττει κατά πώς θεωρεί ότι τον συμφέρει. Στην περίπτωση του υπουργείου Ανάπτυξης η εγκύκλιος, λένε οι καταγγέλλοντες, διακινήθηκε στη «ζούλα» και μεταξύ των «κολλητών του συστήματος» του υφυπουργού, οι οποίοι βεβαίως έκαναν τις δέουσες ενέργειες και τακτοποιήθηκαν.

* * *
Οταν η «πλέμπα» των υπαλλήλων το αντιλήφθηκε, ήταν πλέον αργά: είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Στους διαδρόμους του υπουργείου, πάντως, έχει «σηκωθεί μεγάλος κουρνιαχτός» και η κατάσταση είναι αρκετά έκρυθμη.

Της τελευταίας στιγμής 2
Στην ίδρυση δύο μουσείων που θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ προσβλέπει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλος (σκίτσο), ο οποίος υπέγραψε χθες σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. Πρόκειται για το νέο Μουσείο Τουρισμού με έδρα την Πλάκα και το Μουσείο Παιχνιδιών στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. * * *
Για την ίδρυση του Μουσείου Τουρισμού υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ι. Κοφίνη και του Ειδικού Γραμματέα κ. Ε. Αλεξανδράκη.

* * *
Το Μουσείο Τουρισμού θα περιλαμβάνει εγκατάσταση μόνιμου εκθετηρίου με αρχειακό υλικό του ΕΟΤ, όπως εκδόσεις, βραβευμένες διαφημιστικές παρουσιάσεις της χώρας, οπτικοακουστικό υλικό, υλικό για τα ξενοδοχεία Ξενία και τους παραδοσιακούς οικισμούς, καθώς και συλλογή φωτογραφικού υλικού και τη δημιουργία βιβλιοθήκης.

* * *
Στο Μουσείο Παιχνιδιού, από την άλλη, θα εκτίθενται 50.000 παιχνίδια και αντικείμενα που αφορούν το παιδί από τη συλλογή που έχει στην κατοχή της η πρόεδρος του Λαογραφικού- Εθνολογικού Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης κυρία Μαριάννα Βιλδιρίδη. * * *
Ωραίες οι προεκλογικές εξαγγελίες, και μάλιστα της τελευταίας στιγμής, αλλά απέχουν πολύ από την πράξη!

Της τελευταίας στιγμής 3
Απόφαση με την οποία προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά κηρυγμένων γεωθερμικών πεδίων με μεγαλύτερη ακρίβεια και πληρότητα υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας. Ο επανακαθορισμός γίνεται έπειτα από έκθεση του ΙΓΜΕ και δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη αξιοποίηση, καθώς μπορούν να προσδιορίζονται ακριβέστερα οι πιθανές χρήσεις τους.

* * *
Αν η απόφαση αυτή υπογραφόταν πριν από έναν μήνα και επειδή ενδιαφέρει τουλάχιστον 15 μεγάλες επαρχιακές περιοχές, θα αναρωτιόμαστε «μήπως πάμε για εκλογές;». Τώρα φυσικά δεν αναρωτιόμαστε.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk