ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ*

Πρώτη φορά συμβαίνει σε ένα κόμμα, και μάλιστα που κυβερνά τον τόπο, να οδεύει σε εκλογές με τη μεγάλη πλειοψηφία υπουργών και βουλευτών να έχουν δημοσίως ταχθεί εναντίον της προσφυγής στις κάλπες. Δεν έχει σημασία αν το κίνητρο είναι ο φόβος της μη επανεκλογής των βουλευτών. Το θέμα είναι ότι ξαφνικά στελέχη μιας πολιτικής παράταξης θα μεταβάλουν εν μια νυκτί τις απόψεις τουςεκτός πια αν έχομε ρήξη ανοιχτή μεταξύ ηγεσίας και «στρατεύματος» ή παραίτηση από το κόμμα, με καταγγελία της απόφασης Καραμανλή για εκλογές, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο «εξάδελφος» κ.

ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ* | tovima.gr

Πρώτη φορά συμβαίνει σε ένα κόμμα, και μάλιστα που κυβερνά τον τόπο, να οδεύει σε εκλογές με τη μεγάλη πλειοψηφία υπουργών και βουλευτών να έχουν δημοσίως ταχθεί εναντίον της προσφυγής στις κάλπες.

Δεν έχει σημασία αν το κίνητρο είναι ο φόβος της μη επανεκλογής των βουλευτών. Το θέμα είναι ότι ξαφνικά στελέχη μιας πολιτικής παράταξης θα μεταβάλουν εν μια νυκτί τις απόψεις τουςεκτός πια αν έχομε ρήξη ανοιχτή μεταξύ ηγεσίας και «στρατεύματος» ή παραίτηση από το κόμμα, με καταγγελία της απόφασης Καραμανλή για εκλογές, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο «εξάδελφος» κ. Μιχ. Λιάπης. Θα ήταν σημάδι δυσοίωνο για τη χώρα να αποδειχθεί στην πράξη ότι ισχύει για τις ηγεσίες των κομμάτων η φράση του ιδρυτή της ΝΔ ευκολότερα μπορείς να φθάσεις στην κορυφή παρά να διατηρηθείς σ΄ αυτήν!

* Κυβίστηση, κοινώς κωλοτούμπα (Λεξικό Μπαμπινιώτη, Β΄ έκδοση, σελ. 979).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk