Το ΠαΣοΚ μετακομίζει από τη Χαριλάου Τρικούπη στην Ιπποκράτους. Ο Χαρίλαος Τρικούπης , ως ιστορικός εκσυγχρονιστής, ταίριαζε με τη φυσιογνωμία ενός κινήματος αλλαγής. Σήμερα όμως η ολοκλήρωση της ίασης του κόμματος από την «ασθένεια της εξουσίας» απαιτεί τη μετεγκατάστασή του στην οδό του πατέρα της Ιατρικής.

Με συγκίνηση υποδέχονται τα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ την είδηση ότι το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη θα στεγάσει «Σχολή Στελεχών» υπό τον κ. Αλέξη Κόκκο. Μου λένε ότι ο γνωστός μετρ της επιμόρφωσης και καλός φίλος του κ. Γ.Παπανδρέου θα διευθύνει τη Σχολή και θα επιφορτιστεί με την παραγωγή… του ΠαΣοΚ του μέλλοντός μας! Πιστεύεται ότι δόξες του σοσιαλισμού, όπως ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, θα κληθούν για να μεταδώσουν στους νεότερους την ανεκτίμητη εμπειρία τους. Τώρα εξηγείται γιατί η αντίδραση του κόμματος- πλην του κ. Ευ.Βενιζέλου – στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών ήταν χλιαρή. Ετοιμάζουν την «επανίδρυση» της Χαριλάου Τρικούπη σε ΙΕΚ Κόκκου.

Σας ενημέρωσα χθες ότι ο κ. Ι. Τραγάκης παρασύρεται και αποκαλύπτει περισσότερες αλήθειες απ΄ όσες θα έπρεπε- όπως για παράδειγμα ότι ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ- ΛΑΟΣ. Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι χθες στη Βουλή ο κ. Τραγάκης επικοινωνούσε με τους υπολοίπους μόνο με τη νοηματική.

Την «τραγάκεια σιωπή» εκμεταλλεύτηκε ο κ. Π.Τατούλης , «Με αυτά που κάνεις θα πας στην Κόλαση», του επιτέθηκε. Ο κ. Τατούλης υποψιάζεται ότι ο κ. Τραγάκης ετοιμάζεται να συνεργήσει στον αποκεφαλισμό του. «Εγώ θα είμαι στον Παράδεισο, αλλά θα έρχομαι να σε βλέπω να βράζεις στο καζάνι» συνέχισε ο κ. Τατούλης.

«Και εγώ θα κάνω τον πορτιέρη» σχολίασε ο διερχόμενος κ. Ελ.Ζαγορίτης. Εννοούσε ότι θα βρίσκεται στο Limbo, την περιοχή μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης, εκεί δηλαδή που βρίσκεται και τώρα, αφού στηρίζει την «κόλαση της κυβέρνησης», αλλά δεν μετέχει στον «παράδεισο της εξουσίας».

Χρέη ξεναγού στη Βουλή εκτέλεσε χθες η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου για δεκαοκτώ φοιτητές του Ηarvard. Οι φοιτητές αυτοί έγιναν μάρτυρες μιας μεγάλης στιγμής του κοινοβουλευτισμού, στο λίκνο του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Επρόκειτο για την αναμέτρηση μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

Υπό τα έκπληκτα βλέμματα των φοιτητών, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΠαΣοΚ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Αλαβάνος βρίσκονταν σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές Χανίων της ΝΔ και τον κ. Εμμ. Σκουλάκη (ΠαΣοΚ) για το θέμα του εφετείου. Οπως είναι φυσικό, αυτά τα τοπικού χαρακτήρα θέματα λαμβάνουν τεράστιες διαστάσεις στο σημερινό ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί ούτως ή άλλως τα μεγάλα θέματα αποφασίζονται στα Συμβούλια υπουργών στις Βρυξέλλες.

Και global και local. Μιλώ για τον κ. Π.Δούκα. Μου λένε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών υπνωτίζει την άρχουσα τάξη καθώς μιλάει διαρκώς για την ανάγκη μιας θύελλας οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα γνωρίζει τη δύναμη του λαϊκισμού. Κορυφαίο παράδειγμα, όταν έσπευσε πέρυσι στη Ζαχάρω Ηλείας για να διασφαλίσει ότι τα τοπικά υποκαταστήματα τραπεζών εφαρμόζουν το προεκλογικό (και τριτοκοσμικό) μέτρο του τριχίλιαρου σε όλους αδιακρίτως! Αποτέλεσμα; Μπορεί ο Πρωθυπουργός να απέφυγε τις προάλλες την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, αλλά οι περυσινοί ευεργετηθέντες τίμησαν με ειδική πλακέτα τον κ. Δούκα σε πανηγύρι στο χωριό.

Μήπως πράγματι έρχονται εκλογές; Το λέω γιατί ο κ. Ευ.Μεϊμαράκης απεδέχθη πρόταση του κ. Κ.Τασούλα και πλέον και οι Βορειοηπειρώτες θα απολαμβάνουν την ειδική μεταχείριση (3μηνη θητεία) που έχουν κατακτήσει οι ομογενείς από άλλες χώρες. Ως γνωστόν, όσοι Βορειοηπειρώτες λαμβάνουν την ελληνική υπηκοότητα, ψηφίζουν στις εκλογές.

Χθες, κατά την επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Αμυνας μοιράστηκε τη δόξα με τον κ. Τασούλα, αλλά και με τους κκ. Αθ.Νάκο και Θ.Κασσίμη – ενώ τόνισε ότι με το μέτρο αυτό αίρεται η άνιση μεταχείριση μεταξύ των ομογενών. Περιμένω να αρθεί η άνιση μεταχείριση και των υπολοίπων Ελλήνων σε σχέση με τους ομογενείς και να επικρατήσει η τρίμηνη θητεία για όλους. Ας τα βλέπουν όλα αυτά στην «Σχολή Στελεχών».