Η είδηση ότι το Le Gavroche στο αριστοκρατικό Μέιφερ του Λονδίνου πρόκειται να κλείσει οριστικά τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2024 έκανε τον γύρο του κόσμου απογοητεύοντας όλους όσοι έχουν, στη διάρκεια των 56 ετών λειτουργίας του εστιατορίου, απολαύσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση του ιδιοκτήτη, του σεφ Μισέλ Ρου τζούνιορ, ήταν προσωπικοί, όπως εξήγησε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς θέλει πλέον να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Υποσχέθηκε βεβαίως ότι δεν θα αποσυρθεί εντελώς, αφού το Le Gavroche θα εμφανίζεται ως pop-up σε εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων χωρών, ενώ θα δραστηριοποιείται και στις διάφορες άλλες επιχειρήσεις του. Επίσης, ο διακεκριμένος σεφ θα διοργανώνει ιδιαίτερες εμπειρίες στο εστιατόριο που διατηρούν η κόρη του Εμιλί Ρου και
ο σύζυγός της Ντιέγκο
Φεράρι. «Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση και ενθουσιασμένος που
θα «ταξιδέψω» σε άλλα μέρη με το Le Gavroche, και που θα είμαι εγώ ο «κύριος» του Le Gavroche αντί να με κυριεύει εκείνο» δήλωσε ο Μισέλ Ρου.

Το θρυλικό εστιατόριο που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1967 από τους αδελφούς Μισέλ και Αλμπέρ Ρου (πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη) ήταν το πρώτο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που κατέκτησε τρία αστέρια Michelin, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο το γαστρονομικό «τοπίο» της χώρας (το πρώτο του αστέρι το απέκτησε το 1974, το δεύτερο το 1977 και το τρίτο το 1982 – σήμερα διαθέτει δύο αστέρια). Από την κουζίνα του έχουν περάσει μερικοί από τους μεγαλύτερους και πιο ταλαντούχους βρετανούς σεφ αλλά και μάγειρες από άλλες χώρες, ανάμεσά τους οι Γκόρντον Ράμσεϊ, Μάρκο Πιερ Γουάιτ, Μάρκους Γουέρινγκ, Πιερ Κόφμαν, Μόνικα Γκαλέτι, Τζουν Τανάκα, Μπριν Γουίλιαμς, Φιλ Χάουαρντ, Στίβεν Τέρι, Ρόουλι Λι και Πολ Ράνκιν. Θέλοντας να τιμήσει την ιστορία του Le Gavroche και τη συνεισφορά του στην κουλτούρα της εστίασης της Γηραιάς Αλβιώνας ο σεφ Μισέλ Ρου σκοπεύει να διοργανώσει διάφορα events, τα οποία θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο. Σε αυτά θα αναβιώσουν παλιά μενού, θα επανέλθουν γνώριμα πρόσωπα που έχουν υπάρξει σημαντικά για τη λειτουργία του εστιατορίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω