Η Αθήνα τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις επόμενες που έρχονται γρήγορα, πολύ γρήγορα, φιλοξενεί μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου. Φωτεινά μυαλά της τεχνολογίας, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής αλλά και του international fashion world. Ανθρώπους ξεχωριστούς, οι οποίοι επέλεξαν την ελληνική πρωτεύουσα για να «επικοινωνήσουν» τις σκέψεις, τις ιδέες, τα πιστεύω τους, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (τον φιλοξενήσαμε στο εξώφυλλο της προηγούμενης εβδομάδας, έρχεται στις 22 Ιουνίου για μία συζήτηση με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο), ο Λαρς Ράσμουσεν, συνιδρυτής της Google Maps, ο οποίος περνάει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα εδώ, και οι διευθυντικές προσωπικότητες του ιστορικού γαλλικού οίκου Louis Vuitton.

Το εμβληματικό brand ακολούθησε τα «βήματα» του οίκου Dior, ο οποίος δύο χρόνια πριν πραγματοποίησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ένα τεράστιας εμβέλειας show, το οποίο έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας. Ενα fashion show με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα όσον αφορά τα ρούχα που παρουσιάστηκαν στο catwalk αλλά και το όλο concept. Ο οίκος Louis Vuitton πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε ένα από τα ωραιότερα και πλέον δημοφιλή αρχαία θέατρα του κόσμου, το Ηρώδειο, την παρουσίαση της εκθαμβωτικής συλλογής κοσμημάτων του.

Μίας συλλογής γεμάτης διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια που έφερε τον τίτλο «Deep Time» και την υπογραφή της υπερταλαντούχας Francesca Amfitheatrof, σε μια βραδιά με το σκηνοθετικό «άγγιγμα» του δικού μας, διεθνούς φήμης Δημήτρη Παπαϊωάννου. Η Ελλάδα στο φως των παγκόσμιων προβολέων για μία ακόμα φορά. Η Αθήνα πανέμορφη κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου. Ετσι όπως την «κλείδωσαν» στον φακό τους τα γαλλικά τηλεοπτικά συνεργεία και ένας φωτογράφος που είχε έρθει από το εξωτερικό.

Ολα έγιναν χωρίς συνωστισμό, με μεγάλη προσοχή, λίγους και εκλεκτούς μέσα στο Ηρώδειο. Στο τέλος του Ιουνίου θα φθάσουν και άλλες διεθνείς προσωπικότητες στην Ελλάδα, χαρίζοντας κάτι από τη λάμψη τους. Το χρειαζόμαστε. Ιδιαίτερα κάποιοι δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί που «βάλλονται» συνέχεια. Η Ελλάδα όμως ποτέ δεν πεθαίνει! Μία μικρή χώρα η οποία, παρά τα μεγάλα προβλήματα, αναγεννάται από τις στάχτες της. Οι επισκέψεις διεθνών προσωπικοτήτων χαρίζουν αυτή τη «σοβαρή δημοσιότητα» που όλοι επιζητούν.

Αυτό το καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο αλλά σίγουρα όμορφο, γεμάτο ελπίδες και αισιοδοξία. Ο Λαρς Ράσμουσεν είναι μία προσωπικότητα που επέλεξε να ζει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου εδώ και, όπως λέει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο BHMAgazino, νιώθει ευτυχής για την απόφασή του αυτή. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα καινοτομίας στην Ευρώπη. Ας σκεφτούμε λοιπόν θετικά και ας προχωρήσουμε με το βλέμμα στο μέλλον. Τα καλύτερα έρχονται…