Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν – σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό- σε επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο της πόλης Γκρατς στην Αυστρία, μετέδωσαν σήμερα αυστριακά μέσα ενημέρωσης περιλαμβανομένης της ταμπλόιντ εφημερίδας Kronen Zeitung.

Σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ORF, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης, ο οποίος ήταν μαθητής του σχολείου και φέρεται να αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από το Reuters.

«Εθνική τραγωδία, δεν υπάρχουν λόγια για τον πόνο»

Ο Αυστριακός Καγκελάριος, Κρίστιαν Στόκερ, δήλωσε την Τρίτη ότι το περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο στην πόλη Γκρατς αποτελεί «εθνική τραγωδία» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους.

«Η επίθεση σε σχολείο στο Γκρατς είναι μια εθνική τραγωδία που έχει συγκλονίσει βαθιά ολόκληρη τη χώρα μας», δήλωσε ο Στόκερ.

«Δεν υπάρχουν λόγια για τον πόνο και τη θλίψη που νιώθουμε αυτή τη στιγμή – όλοι εμείς, όλη η Αυστρία», πρόσθεσε.

«Τρομερή τραγωδία»

Νωρίτερα η δήμαρχος της πόλης Γκρατς έκανε λόγο για εννέα νεκρούς και επικαλούμενη το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, είπε ότι πολλοί τραυματίες έχουν επίσης μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «τρομερή τραγωδία».

Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν τουλάχιστον οκτώ και ότι τουλάχιστον δέκα ακόμη είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Η αστυνομία δεν έδωσε αρχικό απολογισμό, αλλά δήλωσε ότι «πολλοί» άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι αναφορές δεν διευκρίνισαν πόσοι από τους νεκρούς ήταν μαθητές. Ασθενοφόρα βρίσκονταν στον χώρο έξω από το σχολείο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση στην οδό Ντράιερσυτσενγκάσε, όπου βρίσκεται ένα δευτεροβάθμιο σχολείο, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Επικαλούμενο την τοπική αστυνομία, το ORF μετέδωσε ότι έχουν τραυματιστεί σοβαρά πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους μαθητές και καθηγητές.

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί. Οι άνθρωποι έχουν εκκενωθεί από το σχολείο και οι συγγενείς των θυμάτων και των μαθητών λαμβάνουν φροντίδα, είπε.