Στο τελευταίο επεισόδιο της θεματικής ενότητας για τη διατροφή η Ιωάννα Σουφλέρη – βιολόγος και αρχισυντάκτρια στο ΒΗΜΑScience – εξηγεί γιατί οι υπερτροφές είναι …υπερτιμημένες και γιατί η επιστροφή στην παράδοση είναι επιβεβλημένη.
Μεταξύ άλλων θα ακούσετε:
Για την κοινωνική διάσταση του φαγητού
Για την δαιμονοποίηση της γλουτένης
Για τον ρόλο της διαφήμισης στην –τεράστια- αγορά των υπετροφών
Για την αξία της Μεσογειακής διατροφής
Γιατί η διατροφή πρέπει να είναι βιώσιμη
Και πως η επιστροφή στην παράδοση δείχνει τον δρόμο της βιωσιμότητας
Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ Science στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια.
Βιβλιογραφία
https://nutritionsource.hsph.harvard.edu/superfoods/
https://jn.nutrition.org/article/S0022-3166(25)00310-4/fulltext