Στο τελευταίο επεισόδιο της θεματικής ενότητας για τη διατροφή η Ιωάννα Σουφλέρη – βιολόγος και αρχισυντάκτρια στο ΒΗΜΑScience – εξηγεί γιατί οι υπερτροφές είναι …υπερτιμημένες και γιατί η επιστροφή στην παράδοση είναι επιβεβλημένη.

Μεταξύ άλλων θα ακούσετε:

Για την κοινωνική διάσταση του φαγητού

Για την δαιμονοποίηση της γλουτένης

Για τον ρόλο της διαφήμισης στην –τεράστια- αγορά των υπετροφών

Για την αξία της Μεσογειακής διατροφής

Γιατί η διατροφή πρέπει να είναι βιώσιμη

Και πως η επιστροφή στην παράδοση δείχνει τον δρόμο της βιωσιμότητας

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ Science στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια.

Βιβλιογραφία

https://nutritionsource.hsph.harvard.edu/superfoods/

https://jn.nutrition.org/article/S0022-3166(25)00310-4/fulltext

https://academic.oup.com/eurjpc/article-abstract/1/1/9/5927514?redirectedFrom=fulltext&login=false#google_vignette