Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι τελικά οι δύο ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν τελικά το τρόπαιο της EuroLeague στον τελικό του Final Four το οποίο φιλοξενείται στο Βερολίνο. Οι πράσινοι επικράτησαν σχετικά εύκολα της Φενέρμπαχτσε, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υπέταξε τον Ολυμπιακό μετά από μεγάλη μάχη.

Οι δύο σύλλογοι είναι από τους κορυφαίους στην ιστορία του θεσμού. Αυτό μαρτυρούν και τα 17 τρόπαια που έχουν από κοινού στην τροπαιοθήκη τους. Οι Μαδριλένοι μετρούν έντεκα κατακτήσεις με τελευταία αυτήν πέρσι, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει έντεκα με πιο πρόσφατη αυτή του 2011 στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο, παρά την τεράστια ιστορία τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε Final 4. Έχουν συνυπάρξει τρεις φορές, ωστόσο δεν έχουν κοντραριστεί ποτέ σε ημιτελικό, μικρό ή μεγάλο τελικό.

Τι είχε συμβεί στις τρεις προηγούμενες συνυπάρξεις τους; Το τρόπαιο είχε καταλήξει στα χέρια ενός εκ των δύο. Το 1995 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό. Ένα χρόνο αργότερα οι πράσινοι πήραν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ενώ το 2011 ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που χαμογέλασε ξανά αφού επιβλήθηκε κόντρα στην Μακάμπι.

Μένει να δούμε τι θα γίνει το βράδυ της Κυριακής (21.00, Novasports Prime) στον μεγάλο τελικό της EuroLeague.