Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.  Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον με πολλές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η ενδυνάμωση των ΜμΕ κρίνεται απαραίτητη καθώς συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται κάτι περισσότερο από έναν απλό συνεργάτη. Χρειάζονται σωστή και εξειδικευμένη γνώση, η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Κάθε επιχειρηματίας θέλει έναν άνθρωπο που να τον εμπιστεύεται, να είναι δίπλα του και να κατανοεί τις επιχειρηματικές του ανάγκες. Έναν άνθρωπο που θα γνωρίζει καλά, όχι μόνο την επιχείρηση, αλλά και το μεταβαλλόμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, ώστε να μπορεί να τον  συμβουλεύει σωστά σε κάθε στάδιο της επιχείρησής του.

Επομένως, είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση σήμερα να συνεργάζεται με μία Τράπεζα που εμπιστεύεται και ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση. Η αξιοποίηση των σημαντικών ευκαιριών και πόρων που προσφέρονται μέσα από τα αναπτυξιακά εγγυοδοτικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, απασχολεί κάθε επιχειρηματία που θέλει να εξελίξει την επιχείρησή του. Στην Εθνική Τράπεζα η κατανόηση των αναγκών της ΜμΕ είναι προτεραιότητα για κάθε εξειδικευμένο επαγγελματικό σύμβουλο (RM), ώστε να προτείνει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και λύσεις και εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες και τα σχέδια της δικής του επιχείρησης.

Με στόχο να προσφέρει μία ολοκληρωμένη κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών τους, τεχνογνωσία, ευελιξία και άριστη εξυπηρέτηση, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα και πολύπλευρα τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών πελατών της. Όχι μόνο μέσω χρηματοδοτήσεων αλλά και μέσα συμβουλευτικής καθοδήγησης για την υλοποίηση έργων πράσινης ανάπτυξης, ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτομίας και εξωστρέφειας, προετοιμάζοντας έτσι μία επιχείρηση για την επόμενη μέρα, για ένα μέλλον ανάπτυξης και διαρκούς εξέλιξης.

Σήμερα η εμπιστοσύνη είναι το ισχυρότερο «νόμισμα»  μία Τράπεζα σήμερα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στον άνθρωπο, να βρίσκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία με λύσεις για τις καθημερινές ανάγκες της επιχείρησής του, αλλά και με καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξή της. Αυτή είναι η Τράπεζα Σήμερα, αυτή είναι η Εθνική Τράπεζα.

Για περισσότερες πληροφορίες www.nbg.gr.