Το σινεφίλ podcast του Βήματος «Σινεμά στη σέντρα» θα δίνει κάθε εβδομάδα τις αφορμές ώστε να ξεκινούν (λιγότερο ή περισσότερο) παθιασμένες συζητήσεις γύρω από το σινεμά άλλοτε με τη χάρη ενός ντελικάτου χαφ και άλλοτε με τη στιβαρότητα ενός ρωμαλέου αμυντικού. Ο αθλητικογράφος του Βήματος Αντώνης Καρπετόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου του Βήματος Γιάννης Ζουμπουλάκης ρίχνονται στην αρένα των συγκρούσεων και της ανταλλαγής απόψεων με άξονα τον κινηματογράφο.

Στο νέο επεισόδιο: Έντεκα νέα ταινίες κάνουν από την Πέμπτη 4 Απριλίου πρεμιέρα στις αίθουσες και μια ανοίγει το Σάββατο 6 του μηνός μόνο  για μεταμεσονύχτιες προβολές. Και αυτά την ίδια ώρα που το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Kινηματογράφου βρίσκεται σε εξέλιξη έχοντας σηκώσει αυλαία την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Άξιον απορίας η εμπορική μοίρα όλων αυτών των ταινιών, οι οποίες βέβαια, δεν έχουν το εκτόπισμα ούτε του «Οπενχάιμερ», ούτε της «Barbie», ούτε και του «Poor things» τις μεγάλες επιτυχίες της χειμερινής σεζόν η οποία σιγά -σιγά κλείνει τον κύκλο της. Και συν τοις άλλοις οι αίθουσες γεμίζουν από νέες ταινίες την ώρα που η άνοιξη δείχνει τα πρώτα σημάδια της με τον καιρό να «ανοίγει» και ενώ η χειμερινή σεζόν οδεύει προς το τέλος της.

Φυσικά θα βρούμε ενδιαφέροντα πράγματα μέσα σε αυτόν τον συνωστισμό, από το αριστουργηματικό μουσικό ντοκιμαντέρ «Stop making sense» του Τζόναθαν Ντέμι για μια παράσταση των Talking Heads στο Χόλιγουντ το 1983, μέχρι το «λοξό» βιογραφικό δράμα «Χορεύοντας με τον Μπέκετ» για μια από τις σημαντικότερες πένες του 20ού αιώνα, τον νομπελίστα  Ιρλανδό συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ. Γι’ αυτές και για άλλες ταινίες που είτε αξίζουν ποιοτικά, είτε αξίζουν για κουβέντα, ο Αντώνης Καρπετόπουλος και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης λογομαχούν (ή συμφωνούν) στο τρίτο podcast «Σινεμά στη Σέντρα»

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Σινεμά στη Σέντρα» σε Spotify και Apple Podcasts, και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!