Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται η 22χρονη που μαχαιρώθηκε μέρα μεσημέρι χθες (1/3) στην Ερμού από έναν Ιρακινό την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της.

Ο δράστης τη μαχαίρωσε δύο φορές στην ωμοπλάτη, τρυπώντας το θωρακικό τοίχωμα, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί ακατάσχετα και να υποβληθεί σε χειρουργείο. Είχε επίσης ένα σπασμένο πλευρό.

Η κατάστασή της 22χρονης κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή, δεν διατρέχει δηλαδή κίνδυνο η ζωή της. Όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News, το τραύμα της άτυχης φοιτήτριας είναι βαθύ (3-4 δάχτυλα) ενώ καίριο ρόλο στο να σωθεί έπαιξε το τσαντάκι που είχε μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, ο δράστης έχει γερμανικό διαβατήριο και ήρθε στη χώρα μας την προηγούμενη μέρα της επίθεσης μέσω της Σερβίας και δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν.

«Είναι τρομοκράτης και πράκτορας. Με παρακολουθούσε γι’ αυτό κι εγώ τη μαχαίρωσα, είναι πράκτορας των Γερμανών» φέρεται να είπε ο δράστης, που όπως είπε στις αρχές έχει ψυχιατρικό παρελθόν.

Πατέρας 22χρονης φοιτήτριας: «Μου λένε ότι δεν σταματά η αιμορραγία»

Ο πατέρας της 22χρονης Ελληνίδας φοιτήτριας, μιλώντας στην εκπομπή Live News, υποστήριξε ότι το κορίτσι του έχει έντονη αιμορραγία.

«Δεν ξέρω τι μου λέτε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή της. Εμένα μου είπαν ότι το κορίτσι μου έχει έντονη αιμορραγία και δεν έχει σταματήσει ακόμα» είπε ο πατέρας της φοιτήτριας ναυτιλιακών σπουδών στον Νίκο Ευαγγελάτο.