Καθημερινά τα πάντα αλλάζουν γύρω μας με μια ταχύτητα που ζαλίζει! Αλλάζει η φύση, ο ήλιος καίει σαν αυγουστιάτικος στην καρδιά του χειμώνα, το φεγγάρι ολόγιομο, και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο… χιονίζει. Δεκάδες συμπολίτες μας αρρωσταίνουν κάθε μέρα από ιώσεις που ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να προσδιορίσουν. Ο κορωνοϊός ήρθε και δεν λέει να φύγει, ενώ τα… παρακλάδια του οργιάζουν. Οι παραγωγοί εμβολίων θησαυρίζουν, ενώ οι άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε τόσο με την προσδοκία ότι δεν θα αποβιώσουν, τουλάχιστον, όταν ασθενήσουν. Οι αγρότες σε απόγνωση στους δρόμους και οι φοιτητές καταλαμβάνουν τα Πανεπιστήμια αφήνοντας ως μόνη ελπίδα διεξαγωγής των εξετάσεων το διαδίκτυο. Αλλά και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί έχει ξεφυτρώσει εσχάτως η Τεχνητή Νοημοσύνη!

Η παραδοσιακή για τους Ελληνες οικογένεια καταρρέει και διά νόμου και πολλά παιδιά θα μεγαλώνουν πια με δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες για να μη… μένουν ορφανά! Πολίτες και πολιτικοί, προοδευτικοί και συντηρητικοί, διαπληκτίζονται για την… κανονικότητα. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο, γιορτή των ερωτευμένων, μια ωραία ιδέα αναγνώρισης του έρωτα, αρχίζει να γίνεται προβληματική, γιατί περί ποίου έρωτα ομιλούμε;

Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρει ότι η πολυσυντροφικότητα είναι της μόδας! Πρόκειται για την επιδίωξη πολλαπλών παράλληλων ερωτικών, αισθηματικών – σεξουαλικών σχέσεων με την άδεια όλων των εμπλεκομένων, μια συναινετική, δηλαδή, πολυγαμία! Σημειώνεται μάλιστα στην ίδια δημοσίευση ότι, σύμφωνα με μια αντιπροσωπευτική σε εθνικό επίπεδο μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Κίνσεϊ του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα το 23% των κατοίκων των ΗΠΑ, κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, ομολογούν ότι έχουν εμπλακεί σε συναινετική πολυγαμία, γνωστή και ως… ηθική πολυγαμία! Εξάλλου, οι έρευνες αναφέρουν ότι όταν οι άνθρωποι συζητούν για την συναινετική πολυγαμία άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ηθικά λάθος και άλλοι ότι πρόκειται για έναν εξελιγμένο τρόπο ύπαρξης, για μια… ηθική ανωτερότητα. Ουδέν σχόλιον!

Στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις κυριαρχούν στη ζωή μας, καθώς η Κυβέρνηση με υπουργούς τους μεταρρυθμιστές της… Αντιπολίτευσης ανακοινώνει καθημερινά νέα μέτρα για την παιδεία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, τα ομόφυλα ζευγάρια και, και…. Ενεοί παρακολουθούν οι πολίτες τα φαινόμενα στη χώρα μας και παγκόσμια. Προσωπικά έχω χάσει την έννοια της μεταρρύθμισης με όλα τα παρεπόμενα για την «κανονικότητα» της εποχής μας. Διάγουμε, άραγε, την Μεταρρύθμιση ή… την Απορρύθμιση της ίδιας μας της ζωής;

Η κυρία Στέλλα Πριόβολου είναι ομότιμη καθηγήτρια, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής.